back

Вимоги до оформлення справ, що підлягають архівному зберіганню

07 лютого 2020

Відповідно до плану навчання посадовців міської ради, затвердженим розпорядженням міського голови №2р від 08 січня 2020 року учора, 6 лютого, у сесійній залі міської ради відбулося навчання на тему «Вимоги до оформлення справ, що підлягають архівному зберіганню».

Завершився 2019 рік і все діловодство в установах, організаціях, підприємствах необхідно привести до норм законодавства.

Про вимоги до оформлення справ, що підлягають архівному зберіганню інформувала начальник архівного відділу міської ради Світлана Брітан. Справи оформляються відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 55 «Типова інструкція з діловодства в міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади» і «Інструкції з діловодства в Прилуцькій міській раді та її виконавчих органах», затвердженої розпорядженням міського голови № 42р від 24 лютого 2012 року.

 

Також начальник архівного відділу міської ради повідомила присутніх про стан та перспективи розвитку архівної справи у м.Прилуки.

Архівний відділ Прилуцької міської ради виконує делеговані повноваження місцевих державних архівних установ щодо зберігання документів Національного архівного фонду (скорочена назва НАФ) та управління архівною справою і діловодством на території міста. Питання збереженості документів НАФ, його примноження та використання завжди було важливим для суспільства. Крім документів НАФ архівний відділ виконує функцію Трудового архіву і комплектується документами ліквідованих підприємств, установ та організацій міста. Сьогодні в архівному відділі зберігаються документи 275 організацій (275 фондів), що складає 30100 одиниць зберігання за період із 1943 року по 2019 рік.

Отже, архів не лише зберігає документи минулого, а й працює над комплектуванням фондів сучасними документами, котрі в свою чергу, через десятки чи сотні літ, неодмінно стануть для наших нащадків історичною цінністю. Спеціалісти, які відповідають за архівну справу в місті сумлінно ставляться до виконання своїх обов'язків. Це їхніми руками формується і поповнюється Національний архівний фонд.

За інф. архівного відділу міської ради

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:184