Відбулась нарада з профілактики правопорушень

07 лютого 2020

6 лютого 2020 року у сесійній залі міської ради під керівництвом заступника міського голови Тетяни Шкуренко відбулася нарада щодо організації співпраці територіальних органів виконавчої влади та муніципальних установ з профілактики правопорушень та протидії їм.

З першого питання порядку денного про стан злочинності в місті та шляхи взаємодії відділу поліції зі структурними підрозділами Прилуцької міської ради проінформував т.в.о. начальника Прилуцького відділу поліції ГУНП у Чернігівській області Сторожук Сергій Анатолійович.

Усвоєму виступі Сергій Анатолійович наголосив, що під профілактикою правопорушень треба розуміти насамперед спільну роботу державних органів і громадськості, що має системний характер за комплексом заходів, спрямовану на недопущення виникнення, усунення, послаблення або нейтралізацію причин та умов злочинності, окремих її видів та конкретного злочину.

Також керівник Прилуцького відділу поліції доповів з другого питання порядку денного про організацію співпраці органів виконавчої влади з громадськими формуваннями та організаціями міста в частині профілактики злочинності. Наголосивши, що у нашому місті тільки Громадське формування з охорони громадського порядку «Прилуцька самооборона народної ради», керівником якої є Роговий Олександр Павлович, має право проводити патрулювання у місті, але тільки з працівниками поліції.

Заступники з виховної роботи та психологи навчальних закладів, які були прсутні на нараді задали ряд питань щодо вирішення низки проблемних питань, а саме: зростання злочинності серед неповнолітніх та неналежної індивідуально-профілактичної роботи з неповнолітніми по попередженню вчинення ними правопорушень та злочинів.

З питання профілактика злочинності серед неповнолітніх, з досвіду роботи в закладах ЗЗСО та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації міста, проінформували Сайко Леся Анатоліївна - спеціаліст управління освіти Прилуцької міської ради, Огорілко Ірина Миколаївна - методист міського методичного центру управління освіти Прилуцької міської ради, Жижерун Євгенія Михайлівна - заступник з виховної роботи Прилуцького медичного коледжу та Дашкун Лілія Миколаївна - практичний психолог Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу ім.І.Я.Франка.

За результатами проведення наради прийнято рішення, яким передбачено вжиття спільних профілактичних заходів, спрямованих на подальші скоординовані дії та підвищення ефективності роботи.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:95