Прилучани вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2020

Саме в день великого християнського свята Стрітення Господнього, 15 лютого, відзначаємо 31-річницю виведення військ з Афганістану, вшановуємо воїнів, які пройшли горнило афганської війни.

Цього дня в сесійній залі міської ради розпочалися загальноміські заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

У своєму зверненні до воїнів-інтернаціоналістів та рідних загиблих прилуцьких героїв міський голова Ольга Попенко наголосила, що біль Афганістану і сьогодні є раною для України та родин. На жаль, сьогодні на землі України гине мирне населення і колишнім воїнам-афганцям теж доводиться знову брати до рук зброю, але вже для того, щоб виборювати цілісність рідної землі.

 

За активну життєву позицію, вагомий внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди 31-ї річниці виведення військ з Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Ольга Попенко вручила Почесні грамоти виконавчого комітету Прилуцької міської ради, Відзнаки міського голови м.Прилуки «За заслуги» (список нагороджених завантажити).

До привітань долучилася й помічник народного депутата України Бориса Приходька Ада Могила, вручивши грамоти учасникам бойових дій на території інших держав та матеріальну допомогу родинам загиблих воїнів-інтернаціоналістів.

Під час заходу своїх побратимів вітав член Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/ Олександр Марченко.

Слова привітань побратимам-афганцям та сім’ям загиблих висловив голова Громадської організації «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» Володимир Нежиборець.

Прилуцька земля ніколи не забуде загиблих воїнів-інтернаціоналістів, присутні вшанували їх хвилиною мовчання. Присутні переглянули фільм про Олега Міхнюка, який був активним учасником Революції Гідності, сотником 8-ї сотні Майдану. З початком військової агресії проти України пішов добровольцем до 24-го батальйону територіальної оборони «Айдар». Сержант, командир «афганської» роти. Загинув 20 серпня 2014 року біля селища Новосвітлівка Краснодонського району Луганської області.

 

Опісля присутні поклали квіти до пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані, де священики міста на чолі з Високопреосвященнішим Климентом Митрополитом Ніжинським і Прилуцьким відслужили літію за загиблими.

У заходах брали участь міський голова Ольга Попенко, секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр та Олександр Сивенко, народний депутат України Валерій Дубіль, депутати обласної і міської рад, посадовці міської ради, учасники бойових дій на території інших держав, воїни-афганці та члени їх сімей, рідні загиблих, представники громадських організацій та громадських формувань міста Прилуки та Прилуцького району.

Довідково:

У нашому місті працює три організації ветеранів-афганців:

- Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану /воїнів-інтернаціоналістів/ - голова Олег Дем’яненко;

- громадська організація «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» - голова Володимир Нежиборець;

- Прилуцька міська Спілка офіцерів-ветеранів Афганської війни та воєнних конфліктів в інших державах - голова Анатолій Кірічок.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:166