Прилуцькі педагоги знову серед кращих в області на конкурсі «Учитель року – 2020»

17 лютого 2020

14 лютого в обласному центрі освітянська спільнота Чернігівщини вітала переможців та лауреатів другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2020».

Переможці обласного етапу представлятимуть Чернігівщину у заключному турі на всеукраїнському рівні. Серед них і наша прилучанка, вчитель початкових класів Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради, Олеся Герасименко, яка відзначена у номінації «Початкова освіта».

Як було зазначено, цьогоріч педагоги змагалися у номінаціях «Зарубіжна література», «Історія», «Образотворче мистецтво», «Початкова освіта», «Хімія».

Лауреатом другого туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2020» у номінації «Хімія» стала Деревянко Віталіна Сергіївна, учитель хімії Прилуцької гімназії №5 імені Віктора Андрійовича Затолокіна Прилуцької міської ради.

В обласному турі конкурсу взяли участь 50 учителів, які продемонстрували професійні компетентності з методики викладання предмета, загальної педагогіки та психології; використання в освітньому процесі сучасних інтернет-ресурсів. Свою фахову майстерність у фінальній стадії демонстрували 23 педагоги.

Успіхів і нових перемог учасникам конкурсу побажали заступник голови Чернігівської ОДА Андрій Подорван та перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук. Вони ж разом з начальником Управління освіти і науки ОДА Миколою Конопацьким та головою обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Тетяною Матвєєвою вручили відзнаки лауреатам та переможцям.

Нині суспільство вимагає учителя компетентного, успішного, умотивованого, здатного бути агентом інноваційних змін. Такими є педагоги нашої області, — зазначив Андрій Подорван.

Також переможцями стали:

у номінації «Хімія» — Андрій Алісеєнко, вчитель хімії Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів №7 Чернігівської міської ради;

у номінації «Історія» — Юлія Лузан, учитель історії Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІII ступенів №24 Чернігівської міської ради;

у номінації «Зарубіжна література» — Людмила Борова, вчитель зарубіжної літератури Чернігівського колегіуму №11 Чернігівської міської ради;

у номінації «Образотворче мистецтво» — Андрій Федотов, вчитель образотворчого мистецтва Березнянського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІII ступенів Менської районної ради.

Вітаємо та бажаємо перемоги у заключному турі на всеукраїнському рівні!

 

Довідково:

Олеся Анатоліївна Герасименко працює на педагогічній ниві вже 17 років, користується повагою в колективі, серед учнів та їх батьків. Постійно займається самовдосконаленням та самоосвітою: друк у газеті «Початкова освіта» №12, грудень 2016р., участь у конференції «Дні початкової освіти» м. Київ (2016р.), відвідання міжнародної виставки «Інноватика в сучасній освіті», м. Київ (2017р.), участь у Всеукраїнському Інтернет-марафоні «Інноваційні технології та методики освіти», участь у вебінарі: «STEM-освіта - світовий освітній тренд», участь у вебінарі: «Ранкові години спілкування» для вчителів початкових класів у межах Всеукраїнського Інтернет-марафону «Початкова школа». Олеся Анатоліївна займалась інноваційною діяльністю з курсу «Прикладна інформатика» (англійська мова, інформатика) (2014-2017рр.), постійно публікує власний авторський матеріал на сайті SUPER.UROK-UA.com, бере участь у роботі проекту для вчителів «Всеосвіта». У 2018 році готувала до участі у міжнародній олімпіаді з української мови учнів, що стали переможцями.

Була учасником онлайн - курсу для вчителів початкової школи ED ERA (28.10.2018р.), а також тренінгових занять з підвищення кваліфікації учителів початкових класів, які працюватимуть за новим Державним стандартом (23.11.2018р.).

Брала участь у вебінарі «Легка і результативна англійська для молодших школярів» (02.05.2019р.), у вересні 2019 року пройшла курси підвищення кваліфікації при ЧОІППО, у жовтні 2019 року відвідала міжнародну виставку «Інноватика в сучасній освіті» у Києві.

Педагогічне кредо: «Перетворити процес навчання на цікаву подорож країною знань. Відкрити в кожній дитині душу творця, дати їй змогу пробудитися і розквітнути».

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:129