Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2020

Указом Президента України від 11 лютого 2015 року на підтримку ініціатив громадськості та гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України встановлено в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.

Щоб вшанувати пам’ять загиблих Героїв Майдану та героїв АТО, які загинули за світле майбутнє України сьогодні у Прилука біля банера Героям Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм «Їх подвигу не буде забуття».

Перед присутніми виступили заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко та громадський активіст, учасник майдану Революції Гідності Ольга Костюк.

Події на Майдані та Революція гідності сколихнули не тільки Україну. Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці - міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.

Майдан став місцем правди і свободи, добра, дружби, братерства та гідності. Протягом цих страшних років кровопролиття на Майдані, Прилуччина як і вся Україна не стояла осторонь, адже разом ми – велика сила. І тільки разом ми здатні змінити нашу країну на краще.

Присутні поклали квіти до банера Героям Небесної Сотні та пам’ятного знаку воїнам АТО, які загинули за незалежність України.

У заходах брали участь учасники бойових дій, посадовці міської ради, депутати обласної і міської рад, представники громадських організацій та громадських формувань міста Прилуки та Прилуцького району.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:112