back

Навчання для розпорядників інформації

31 січня 2020

Керуючись Законом України «Про доступ до публічної інформації» та постановами КМУ №409 від 17.04.2019 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо відкритих даних» та №835 від 21.10.2015 «Про затвердження Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних», з метою підвищення відкритості, прозорості бюджетної політики та оперативного інформування громадськості та доступу до публічної інформації, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова та начальник відділу з питань комп'ютеризації міської ради Михайло Приступа провели навчання для розпорядників інформації.

30 січня 2020 року у сесійній залі міської ради зібралися як керівники структурних підрозділів Прилуцької міської ради, управлінь, установ та комунальних підприємств міста, так і відповідальні особи з адміністрування, наповнення Єдиного державного веб-порталу відкритих даних (http://old.data.gov.ua/).

 

Олена Александрова нагадала присутнім, про Постановою затверджений Порядок проведення щорічної оцінки стану оприлюднення та оновлення відкритих даних. Метою оцінки є визначення стану виконання розпорядниками інформації вимог Положення про набори даних, які підлягають оприлюдненню у формі відкритих даних. Оцінка проводиться Державним агентством з питань електронного урядування із дотриманням принципів об’єктивності, достовірності, доступності та прозорості.

До 1 березня року, що настає за роком оцінки, розпорядники інформації надсилають Агентству заповнену картку оцінки стану оприлюднення і оновлення відкритих даних розпорядниками інформації за формою, визначеною у додатку до цього Порядку.

Картка складається з п’яти розділів:

політика відкритих даних;

потенціал обробки та аналізу відкритих даних;

якість відкритих даних;

залучення користувачів до системи оприлюднення відкритих даних;

вплив відкритих даних.

Михайло Приступа акцентував увагу присутніх на вимогах щодо розміщення наборів та рекомендаціях для оприлюднення наборів відкритих даних. Наголосив, що кожен набір включає в себе 4 розділи: «Коротка довідка», «Огляд нормативно-правової бази», «Підготовка даних та структура набору», «Оформлення паспортів наборів та ресурсів».

На прикладі показав як правильно розміщувати та додавати набори даних.

Відділ інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю міської ради

 

Переглядів:192