Прилучани вшанували пам’ять Великого Кобзаря

10 березня 2020

Сьогодні, 10 березня, на майданчику біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулися загальноміські заходи з нагоди відзначення 206-ї річниці від дня народження великого сина українського народу, геніального поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

На урочистостях були присутні секретар міської ради Анатолій Шамрай, заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко та Тетяна Шкуренко, керуюча справами виконавчого комітету Тетяна Малоголова, депутати та посадовці міської ради, представники громадських організацій та члени Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, активні прилучани.

 

Пам'ятник Тарасу Шевченку в місті Прилуки — це унікальний, єдиний в державі пам’ятник, який приваблює невигадливим, але доволі багатим оформленням з використанням полірованого й шліфованого граніту біля підніжжя якого закладена капсула зі священною землею із могили Великого Кобзаря. Цей монумент – гордість прилучан та вдячність безсмертному Кобзареві.

Тарас Шевченко відвідавши Прилуччину, залишився тут назавжди. Часточка Шевченка є в установленому йому пам’ятнику, у вулиці, що носить його ім’я, у погрудді, яке збирає щороку поціновувачів творчості поета в день його народження. Він – у прилучанах, які люблять і вшановують поета.

Свою Україну любіть,

Любіть її... Во время люте,

В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:117