У Прилуках оголошено карантин!

12 березня 2020

11 березня Кабінет Міністрів прийняв постанову № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». Зокрема, зазначається, що з 12 березня до 3 квітня 2020 року на всій території України установлюється карантин.

Забороняється відвідування закладів освіти (незалежно від форми власності) її здобувачами, а також проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 200 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування. Спортивні заходи дозволяється проводити без участі глядачів (уболівальників).

Сьогодні, 12 березня, під керівництвом міського голови Ольги Попенко відбулося засідання міської комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Рішенням комісії, зважаючи на актуальність загрози погіршення епідеміологічної ситуації в Україні, у закладах загальної середньої освіти оголошено карантин! У дитячих садочках карантин вводиться на два дні пізніше з 14 березня. За цей час батьки матимуть можливість врегулювати питання з роботодавцями. Керівництво міста просить останніх з розумінням поставитися до ситуації, що склалася.

Також у закладах культури та спорту на час карантину будуть призупинені заняття. Зокрема, масові заходи в закритих приміщеннях будуть скасовані.

Під час обговорень члени комісії звернули увагу на необхідності посилення дезінфекційних заходів у громадському транспорті та в закладах з великою кількістю відвідувачів.

Як зазначила завідувач Прилуцької станції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Ірина Походенко, на сьогодні існує визначений алгоритм прийому викликів диспетчерами Чернігівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, яким прописано, що при зверненні хворих з симптомами ГРВІ обов'язково має проводитися вияснення даних епіданамнезу: респондента запитують чи перебував він у подорожі та чи контактував з хворими. Збирання цих даних потрібно для того, аби бригада, яка виїжджатиме на виклик, могла відповідним чином підготуватися. Як зазначила Ірина Походенко, на сьогодні персонал Прилуцької станції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф повністю забезпечений засобами індивідуального захисту, а це: захисні рукавички, маски, костюми та дезінфікуючі засоби.

За даними лікарів, вірус в повітрі не передається, зараження здійснюється через безпосередній контакт з хворими. Тому рекомендується, по-перше, не панікувати, дотримуватися гігієнічних норм поведінки: часто мити руки з милом (не менше 20-30 секунд) або ж обробляти антисептичними засобами (не менше 30 мл).

Шановні прилучани!

У зв'язку з поширенням світом коронавірусу в навчальних закладах міста та позашкіллі оголошено карантин з 12 березня й до 3 квітня.

Відповідна постанова Кабінету міністрів про тимчасове припинення навчального процесу з'явилась на урядовому порталі вчора, 11 березня.

У дитячих садочках карантин вводиться на два дні пізніше з 14 березня. За цей час батьки матимуть можливість врегулювати питання з роботодавцями. Роботодавців просимо з розумінням поставитися до ситуації. Що виникла та піти на зустріч працівникам, у яких є діти.

Також у закладах культури та спорту на час карантину будуть призупинені заняття. Зокрема, масові заходи в закритих приміщеннях будуть скасовані.

Наголошуємо, що у Прилуках жодного хворого на коронавірус не виявлено.

Звертаємось з проханням зберігати спокій, дотримуватись правил особистої гігієни, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання, уникати великого скупчення людей та слідкувати за офіційною інформацією!

 
 
 
 
 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:121