Посадовці відпрацювали координацію спільних дій у разі підтвердження у жителів населених пунктів діагнозу "коронавірусна інфекція"

01 квітня 2020

Міський голова Ольга Попенко 1 квітня разом із своїми заступниками, головним лікарем Прилуцької центральної міської лікарні Яною Погорілою та керівником Прилуцького відділу поліції Сергієм Сторожуком провела зустріч із представниками адміністрацій та медичних закладів Варвинського та Срібнянського районів.

Головним питанням було напрацювання алгоритму дій при виникненні потреби у госпіталізації осіб з ознаками гострої респіраторної хвороби COVID-19 у Прилуцьку центральну міську лікарню.

У Чернігівській області визначено перелік закладів охорони здоров’я першої хвилі для госпіталізації осіб з ознаками респіраторної хвороби. Відповідний наказ підписано по Управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації. До цього переліку увійшла і Прилуцька центральна міська лікарня, а це значить, що в разі потреби наша лікарня повинна приймати хворих Срібнянського, Варвинського, Талалаївсько та частково Ічнянського районів.

Посадовці у ході зустрічі відпрацювали координацію спільних дій у разі підтвердження у жителів населених пунктів діагнозу "коронавірусна інфекція". Покроково обговорили алгоритм реагування безпосередньо органів влади на місцях, медпрацівників та поліції, .Зокрема питання щодо забезпечення Прилуцької лікарні усім необхідним

Головний лікар центральної лікарні Яна Погоріла схарактеризувала загальну ситуацію щодо забезпечення лікарні та проблемами, які є наразі на ринку медичної техніки, засобів захисту та дезінфекції.

Учасники зустрічі визначилися з напрямки співпраці та пропозиціями щодо сприяння та участі підприємців у придбанні необхідного.

На завершення зустрічі міський голова наголосила, що тільки разом ми зможемо вирішити питання життєдіяльності нашого регіону в умовах, що потребують згуртованості та злагодженості.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:109