До пляжного сезону готові

09 червня 2020

Протягом травня працівниками комунальних служб міста проводилися роботи з підготовки зони відпочинку біля річки Удай по вул.Незалежності до пляжного сезону.

Сьогодні, 9 червня, працівники комунальних підприємств “Послуга” та “Прилукижитлобуд”, посадовці міської ради, представники ВО “Батьківщина” та відпочиваючі прилучани прибирали територію пляжу, очистили прибережну лінію від надмірної кількості водоростей та виконали рекультивацію піщаних мас на березі у місцях для засмагання.

 
 
 
Такі приклади впорядкування прибережних захисних смуг малих річок власними силами громад варті унаслідування. Тож давайте разом дбати про наші водойми, доки ще не пізно!

Щиро вдячні всім, хто долучився до такої гарної справи!

Нагадаємо, що наразі триває підготовка до реалізації проекту з відродження річки Удай.

Міський голова Ольга Попенко ставить перед собою амбітну ціль — відродити річку Удай, і подарувати прилучанам сучасну зону відпочинку, не гірше, аніж в Одесі та Миколаєві.

Раніше Удай був повноводною та судноплавною річкою, проте сьогодні, на жаль, річка потребує допомоги. Розорювання берегів і заплав річки майже до зрізу води, будівництво дамб, щоб прокласти дороги, осушення боліт, вирубування деревної рослинності в прибережних смугах та балках, поселення людей біля самої водойми, захаращення сміттям та відходами - фактори переродження колись повноводної річки в болото.

Більше в репортажі ТК “Прилуки”:

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:117