Прилуки увійшли до першої десятки рейтингу найкращих громад України

04 серпня 2020

Фондом «Регіональний центр економічних досліджень та підтримки бізнесу» сформовано черговий рейтинг інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України.

Вже опубліковано рейтинг найкращих 200 громад України станом на 01.07.2020 року.

Інформація аналізувалася за посиланнями в наданих анкетах, а за їх відсутністю, з відкритих джерел. Позначка «так» в опитувальнику без наявності інтернет посилання, як підтвердження інформації, вважалася як «ні». Інформація про фінансовий стан громади аналізувалася з порталу https://openbudget.gov.ua/

Оцінено по Україні 1540 громад.

Середній рейтинг по Україні 21,49

Рейтинг враховує 40 критеріальних показників та відображає інституційну спроможність, сталий розвиток та інвестиційну привабливість громад у 2020 році.

Регіональним центром економічних досліджень та підтримки бізнесу на офіційній сторінці оприлюднено повний перелік критеріальних показників, які приймалися до уваги при оцінці інституційної спроможності і сталого розвитку малих та середніх громад України http://rcerbs.org.ua/en/ .

Довідково: головною метою Фонду є відпрацювання дієвої структури допомоги малим містам, селищам та об’єднаним територіальним громадам в ініціації, плануванні, втіленні проектів власної модернізації енергетичного та фінансового менеджменту, енергозбереження, сталого розвитку, економії власних ресурсів тощо.

В рамках проектів Фонду, групою українських та європейських експертів були розглянуті та визначені варіанти та моделі співпраці владних структур, МФО, технічних експертів, громадських організацій, які нададуть додаткову можливість фінансування короткострокових та довгострокових проектів в галузі енергоефективності та сталого розвитку для малих міст та новостворених об’єднаних територіальних громад України.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:190