Фонд енергоефективності та Прилуцька міська рада підписали Меморандум про співпрацю в межах Програми «Енергодім»

11 серпня 2020

Прилуки і Державний фонд енергоефективності сьогодні, 11 серпня, підписали Меморандум про співпрацю.

Захід відбувся у онлайн-форматі. У ньому взяли участь міський голова Ольга Попенко, начальник управління житлово-комунального господарства міської ради Олег Созінов, директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, куратор міжнародного проекту з розвитку ОСББ в Чернігівській області програми ПРООН Світлана Рожок, міські голови Ніжина, Варви, Мени, Новгород-Сіверського та голова Сосницької селищної ради.

Мета підписання Меморандуму - економія споживання енергоресурсів і витрат на комунальні послуги ОСББ, підвищення рівня комфорту і умов проживання в багатоквартирних будинках. Документ передбачає проведення нарад, круглих столів, семінарів та надання методичних рекомендацій представникам ОСББ та органам влади.

Від Прилук документ підписала міський голова Ольга Попенко За її словами, підписання меморандуму дозволить розвивати напрямок і робити житловий фонд більш енергоефективним, адже програма «Енергодім» надає фінансову допомогу для реалізації проектів з енергомодернізації багатоквартирних будинків з ОСББ. Відповідальні співвласники будинків можуть отримати від Фонду до 70% відшкодування вартості робіт і матеріалів. Місто в результаті отримує поступову модернізацію житлового фонду та залучення державних коштів до місцевого бюджету, створення нових робочих місць.

Також в рамках заходу відбулося обговорення можливостей підтримки ОСББ, які енергомодернізують будинки за умовами Програми «Енергодім».

Як повідомила директор Фонду енергоефективності Юлія Головатюк-Унгуряну, співвласники багатоквартирних будинків зможуть зменшити витрати на житлово-комунальні послуги в два-три рази.

За її словами, до 2025 року в Україні очікується реалізувати близько 16 тис. енергоефективних проектів і завдяки цьому заощадити близько 1,5 млн куб. м газу. Крім того, в планах фонду - за 20 років модернізувати 50% багатоквартирних будинків.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:112