Дорогі прилучани!

19 серпня 2020

Сьогодні, 19 серпня, в Україні відзначають велике церковне свято Преображення Господнього, яке у народі називають Яблуневий Спас.

Згідно із християнською традицією, Преображення Господнє ‒ це свято, встановлене на згадку про велику подію з життя Ісуса Христа. Преображення показало наявність в Ісусі подвійної природи ‒ божественної та людської. При Преображенні було явлення Сина при свідченні Батька і Святого Духа, тобто, явлення усіх ликів Святої Трійці. Під час цього не сталося зміни божественної природи Христа, ‒ навпаки, його божественність була виявлена у його людській природі.

Серед українців у це свято прийнято святити яблука, пригощати ними друзів та близьких, а також вітати один одного з Яблучним Спасом.

За народними прикметами, Яблучний Спас означає настання осені і перетворення природи. Від цього дня вже можуть починатися приморозки, а тому й кажуть: «Прийшов Спас, держи рукавиці про запас!».

Тож вітаємо всіх з цим світлим і по-справжньому великим святом! Нехай Преображення Господнє наповнить ваші серця добротою, любов’ю і прожене всі негаразди!

З повагою
міський голова Ольга Попенко

Переглядів:132