Міністр розвитку громад та територій України з робочим візитом відвідав Прилуки

21 серпня 2020

З робочим візитом 21 серпня у Прилуках перебуває Міністр розвитку громад та територій України Чернишов Олексій Михайлович та голова Чернігівської обласної державної адміністрації Андрій Прокопенко.

Метою візиту є перевірка готовності гімназії №1 ім. Г.Воронового, результату державної програми «Велике будівництво» до введення в експлуатацію.

Проєктом передбачається реконструкція наявного корпусу, будівництво нового корпусу початкової школи-гімназії, його інженерної інфраструктури. Нове приміщення розраховане на 480 учнівських місць. Тут будуть максимально враховані освітні потреби школярів. Окрім сучасно обладнаних класних кімнат, для них облаштують спортивні зали, танцклас, студії для позакласної гурткової роботи, актовий зал.

Також обладнають басейн, де зможуть працювати Школа плавання та спецгрупи для оздоровлення дітей з особливими потребами. Важливо, що новий корпус гімназії відповідатиме умовам навчання таких дітей – тут обов’язково будуть пандуси та спеціальні санвузли.

Загальна кошторисна вартість – 85 854,137 тис. грн

Залишок кошторисної вартості (станом на 01.01.2020) – 13 106,582 тис. грн

Обсяг фінансування у 2020 році – 13 999,000 тис. грн (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій)

Результативність – додатково 480 учнівських місць

Дата завершення – вересень 2020

Олексій Чернишов наголосив, що Президентська програма “Велике будівництво” – це зміна країни та побудова нових об’єктів. І саме зараз настав час для фатальної заміни старих об’єктів на нові та сучасні.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

 

Переглядів:112