Відбулися заходи з нагоди святкування Дня Державного Прапора України та 29-ї річниці незалежності України

24 серпня 2020

 Серпень – особливий місяць, бо він несе нам чудові свята – День Державного Прапора та День Незалежності України.

Кожен українець із задоволенням долучається до святкування, бо всі ми вірні Батьківщині, незалежності та цілісності нашої держави, любові до України.

Сьогодні, 24 серпня, на майданчику біля пам'ятника Т.Г. Шевченку до уваги городян та гостей міста було презентовано виставку плакатів Українського інституту національної пам’яті «Символ твоєї свободи». Один із найважливіших для нас уроків історії, який демонструє жертовність українців у боротьбі за свободу, а разом з тим застерігає як дорого може коштувати незгода між ними.

Урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня незалежності України проходили у сесійній залі міської ради.

З вітальним словом до присутніх звернулася міський голова Ольга Попенко, яка зазначила, що враховуючи події сьогодення, ми з особливим піднесенням відзначаємо державні свята, розуміючи, що Державний Прапор – наш національний оберіг, яким народ засвідчує прагнення до волі та незалежності, а наша країна, наш народ вже в 29-й раз святкує здійснення одвічної мрії українців – бути господарями на своїй прекрасній землі. Проте лише за останні роки Україна набула фундаментальних змін, завдяки яким весь світ побачив, що наша Батьківщина дійсно європейська країна.

За доброю традицією в День Державного Прапора юним громадянам нашого міста, молодим прилучанам, вручають паспорти, тож саме сьогодні лави громадян України поповнилися молодим, розумним, талановитим, свідомим, відповідальним і працьовитим поколінням. П'ять юнаків та шість прекрасних леді отримали посвідчення громадянина нового зразка та подарунки із рук міського голови Ольги Попенко та начальника Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамари Щербини.

Посвята в повноправні громадяни нашої держави – це урочистий і хвилюючий день у житті кожної молодої людини, адже отримання паспорта – своєрідна сходинка у доросле майбутнє. І цю сходинку сьогодні перетнули Валерія Зубко, Антон Михайліченко, Олексій Падалка, Єгор Сердюков, Єлизавета Деревянко, Микола Романенко, Марина Тарасенко, Альона Ценцера, Андрій Сивенко, Вікторія Зленко та Валерія Охріменко.

Начальник Прилуцького міського відділу Управління Державної міграційної служби України в Чернігівській області Тамара Щербина побажала юнакам та дівчатам, щоб рідне місто назавжди залишалося для них найдорожчим місцем на довгій, мирній і щасливій життєвій дорозі. Адже цей святковий день став межею між дитинством та дорослістю, далі вони крокуватимуть самостійно й впевнено, як повноправні громадяни Української держави.

Честь висловити обітницю своїй Батьківщині було надано учениці Прилуцького ліцею № 10 Ценцері Альоні та учню Прилуцької гімназії № 1 імені Георгія Вороного Михайліченку Антону.

З вітальним словом до юних громадян України та присутніх також звернулася депутат міської ради Людмила Володимирівна Ященко. Побажала молодим землякам найперше бути гідними громадянами своєї держави, бути здоровими, щасливими, ініціативними, успішними та самодостатніми людьми, здатними будувати власне майбутнє у власній мирній і сучасній державі.

З нагоди свята свої таланти прилучанам дарували колективи міського Будинку культури.

 

По закінченню урочистостей юні громадяни України зробили спільне фото з міським головою та почесними гостями після чого усі присутні були запрошені покласти квіти до пам’ятників та пам’ятних знаків борцям за незалежність України.

Цього дня жоден пам'ятний знак не залишиться без уваги, як і герої на честь яких вони були встановлені. Свято незалежності об’єднало всіх, хто любить свою родину, свій дім, своє місто, свою державу – це керівництво міста, депутати та посадовці міської ради, молодь, військовослужбовці, воїни АТО, творча інтелігенція, освітяни, медики, представники політичних партій та громадських організацій, городяни, які в дружньому патріотичному запалі висловлюють свою незалежність, волелюбність, непохитність та любов до рідної землі.

Усіх тих, хто віддав своє життя заради волі, свободи, незалежності та демократії на нашій землі, вшанували хвилиною пам’яті та покладанням квітів до пам'ятних знаків борцям за незалежність України: банера Небесної Сотні, пам’ятника Т.Г.Шевченку, пам'ятного знаку загиблим воїнам АТО/ООС, пам’ятного знаку на честь земляків, які загинули в Афганістані, пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобильської трагедії».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Зі святом вас, шановні прилучани, шановні співвітчизники, від усього серця бажаємо вам, щоб ваше життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто – золотистим, як пшеничні поля України!

Хай живе Україна! Навіки – вільна! Навіки – незалежна!

Хай мир, спокій та щастя панують на нашій рідній землі!

Бажаємо здоров’я, добробуту й щастя кожній родині.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради
 

Переглядів:138