Перевірено готовність шкіл міста до початку нового навчального року

31 серпня 2020

Сьогодні, 31 серпня, комісія з вивчення стану готовності навчальних закладів міста до нового навчального року вдруге проінспектувала школи міста.

Члени комісії провели огляд територій та приміщень закладів, перевірили стан готовності до нового навчального року навчальних класів, спортивних споруд, залів та майданчиків, харчоблоків, котелень, майстерень та вбиралень.

У ході перевірки особлива увага приділялась виконанню вимог Постанови головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 №50, а саме: питанням забезпеченості закладів антисептиками, миючими й дезинфінкуючими засобами, забезпеченості персоналу засобами індивідуального захисту, організації навчального процесу, наявності розмітки для дотримання належної дистанції на території закладів та в приміщеннях.

Створення безпечного освітнього простору та належних умов перебування дітей у навчальних закладах, що передбачені Тимчасовими рекомендаціями щодо організації протиепідемічних заходів у закладах освіти в період карантину, є головним завданням керівників навчальних закладів та їх засновника.

Усі заклади освіти продемонстрували належну готовність до нового 2020-2021 навчального року, виконали значний обсяг робіт та створили комфортні умови для навчання і виховання здобувачів освіти нашого міста.

Слід зазначити, що на сьогодні у всіх закладах освіти завдяки спільним зусиллям міської ради, меценатів, батьківської громадськості та педагогічних колективів проведено великий обсяг робіт: зроблені поточні ремонти шкільних приміщень, оформлені інформаційні куточки про необхідність дотримання протиепідемічних вимог, створені умови для дотримання соціальної дистанції здобувачами освіти. Заклади забезпечені антисепичними, миючими та дезинфікуючими засобами.

Навчальний рік 2020 також має певні вимоги до організації харчування в школах:

  • На період карантину в школах забороняється харчування з самообслуговуванням школярів — замість цього керівництво школи має розробити індивідуальний графік харчування для учнів.

  • Відстань між столами в їдальні має становити не менше 1,5 метра, одночасно за кожним столом — не більше 4 учнів.

  • Працівники харчоблоку мають працювати в масках (змінюючи їх кожні три години) і рукавичках — змінювати їх після кожного етапу роботи на кухні.

  • Співробітники їдальні, які видають їжу або розраховують покупців мають бути в максимальному захисному одязі: маски або респіратори, захисні щитки, рукавички.

Дотримання правил особистої гігієни - цілком зрозумілий принцип, якому має слідувати кожен. Проте особливо важливим він є для тих, хто працює із продуктами харчування, зокрема для працівників харчоблоку школи чи дошкільного навчального закладу.

КП КШХ “Шкільний” під керівництвом директора Наталії Бублик підготувало харчоблоки закладів освіти міста та їх працівників до роботи в умовах пандемії та забезпечило засобами індивідуального захисту, антисепичними, миючими і дезинфікуючими засобами. У школах міста, задля забезпечення мінімального контакту здобувачів освіти один з одним, складено графіки харчування учнів погодинно протягом дня.

За результатами перевірки, після усунення незначних недоліків, на які вказали члени робочої групи, будуть підписані акти прийому готовності закладів освіти району до нового навчального року.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради
Переглядів:121