2 вересня - 75-та річниця закінчення Другої світової війни

02 вересня 2020

Світова спільнота 2 вересня відзначає 75-ту річницю закінчення Другої світової війни - найбільший в історії людства збройний конфлікт, який завершився підписанням капітуляції Японії.

Більшість із 15 фронтів, що діяли в період війни, очолювали генерали-українці за походженнями (А. Єрьоменко, С. Тимошенко, Р. Малиновський, Р. Черняховський, П. Рибалко, К. Москаленко). У тилу німецьких військ на території України діяли понад 50 тис. партизанів, близько 2 тис. загонів і груп, численні підпільні організації, збройні загони українських націоналістів.

Друга світова війна завершилася повністю і остаточно, коли 2 вересня 1945 року в 9:04 на борту американського лінкора "Міссурі" в Токійській затоці міністр закордонних справ Японії Мамору Сігеміцу, начальник Генштабу генерал Йосідзіро Умедзу, верховний головнокомандувач союзних військ генерал армії США Дуглас Макартур, радянський генерал-лейтенант Кузьма Дерев'янко, адмірал флоту Великобританії Брюс Фрейзер та представники інших союзних держав від імені своїх урядів підписали Акт про беззастережну капітуляцію Японії.

У довічному боргу наше покоління і перед тими ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і дожити до світлого Дня Перемоги.

Сьогодні, 2 вересня, у Сквері Вічної Слави заступники міського голови, посадовці міської ради, представники міської організації ветеранів України, закладів освіти і культури міста, представники студентської спільноти та пересічні прилучани вшанували пам'ять загиблих земляків-героїв Другої світової війни та покли квіти до Вічного Вогню.

 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:116