Всеукраїнський день бібліотек

29 вересня 2020

30 вересня в Україні відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято символізує глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури.

Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів друку ‒ пам’яток писемності, а її служителі ‒ вірними зберігачами і популяризаторами духовної спадщини поколінь. Діяльність бібліотечних установ нашого міста ‒ багатогранна, а праця бібліотекарів – клопітка, складна і надзвичайно потрібна. В бібліотеках працюють наполегливі, відповідальні, освічені, самовіддані, уважні, чуйні та доброзичливі люди, справжні фахівці в галузі інформації, спеціалісти у сфері культури.

29 вересня 2020 року у читальній залі Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти відбулися урочистості з нагоди святкування Всеукраїнського дня бібліотек.

Святковою родзинкою свята стала презентація фотопроекту Юлії Потіпаки та бібліотечних працівників «Перевтілення». На світлинах були представлені бібліотекарки міста, які перевтілились у героїнь відомих картин світових художників. Працюючи над проектом бібліотекарі додали до своїх образів символ книгозбірні – книгу.

Працівників бібліотек міста привітали заступник міського голови з питань виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, начальник відділу культури Прилуцької міської ради Катерина Мовчан та депутати Прилуцької міської ради Володимир Мазуренко та Артем Рожко.

 

Почесною грамотою виконавчого комітету міської ради був відзначений колектив Прилуцької міської бібліотеки для дітей імені Павла Білецького, подяками міського голови були відзначені провідний бібліотекар МЦБ ім. Л.Забашти Ніна Горбань та головний бухгалтер закладу Валентина Очковська.

 

Грамотами відділу культури і туризму Прилуцької міської ради відзначені бібліотекарі міста Тетяна Харченко, Валентина Шовкун та Наталія Сич.

Всіх працівників книгозбірень міста привітала директор міської центральної бібліотеки ім. Л.Забашти Людмила Зубко та вручила грамоти головному бібліографу Галині Бобковій, бібліотекрю юнацького відділу Ніні Заболотній, та подяки – бібліотекарям Любові Кожевніковій, Марині Янко, Валентині Саловій та Яні Риженко та технічним працівникам Оксані Йордовській та Валентині Котеленець.

 

Із шаною та словами подяки за віддані бібліотечній справі роки були згадані ветерани праці, від імені яких виступила Тетяна Шавро.

На закінчення свята присутні змогли переглянути фотохроніку підготовчого процесу проекту «Перевтілення» та зробити пам’ятні фото на згадку.

 

За інф. Прилуцької міської центральної бібліотеки імені Любові Забашти
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:126