76-та річниця звільнення України від нацистських окупантів

28 жовтня 2020

Сьогодні, ми відзначаємо 76-ту річницю звільнення української землі від нацистських окупантів. 28 жовтня – одна із найважливіших дат в історії України. В цей день, у 1944 році, відбулось остаточне вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників за межі сучасної України.

Ми вшановуємо пам'ять українців, які воювали за перемогу над нацистами, віддавали життя за мирне небо для наступних поколінь. Їх подвиг та воля до перемоги - це приклад для кожного з нас. Ми низько вклоняємося полеглим героям, дякуємо за мужність, відданість та віру.

У цей день вшановують пам’ять мільйонів полеглих за визволення української землі представників усіх національностей, співвітчизників, які загинули на окупованій території, в концтаборах, на фашистській каторзі.

Сьогодні, 28 жовтня, прилучани, посадовці й депутати міської ради, представники громадських організацій міста пригадали цю страшну сторінку історії у сквері Вічної Слави, поклали квіти до Вічного Вогню, схилили голови та вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у роки Другої світової війни.

У зв'язку з тим, що місто Прилуки знаходиться у «помаранчевій зоні» епідемічної небезпеки поширення COVID-19, заходи відбулися з дотриманням протиепідемічних вимог, передбачених нормативними документами, з метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, що передбачає наявність засобів індивідуального захисту в учасників події.

 
 

Українці ніколи не забудуть про цю трагедію, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним і завжди будуть пишатися подвигом борців за свободу України.

Сьогодні ми знову стали на захист рідної Батьківщини. 76-ту річницю визволення України від німецьких окупантів українці зустрічають зі зброєю в руках. Захисники-військовослужбовці на прикладах мужності та стійкості ветеранів Другої Світової війни захищають цілісність і незалежність нашої сучасної України.

Низький уклін вам, ветерани, велика подяка за мирне небо, за можливість жити і працювати на благо України, за дитячий сміх, за спокій матерів, за хліб на нашому столі. Від щирого серця бажаємо вам миру та щастя, здоров’я, довголіття та благополуччя! Хай додають вам життєвої наснаги та оптимізму люблячі діти та онуки. Зичимо вам кожного дня відчувати турботу і піклування оточуючих. Нехай загальна любов, увага і тепло супроводжують вас скрізь і завжди! А нам усім нехай доля дарує благополуччя і мирне небо над головою!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:131