Відзначення Міжнародного дня волонтера та Дня Збройних Сил України

04 грудня 2020

Сьогодні, 4 грудня у сесійній залі міської ради відбулися урочистості присвяченні Міжнародному дню волонтера та Дню Збройних Сил України. Свята не випадково стоять поруч у календарі, в житті ці два покликання тісно пов’язані, адже без волонтерів ми б не мали такої могутньої армії, а без добре забезпечених збройних сил ми б, мабуть, не змогли протистояти агресору.

Сьогодні волонтери і військовослужбовці працюють заради спільної мети – захисту неньки України, саме завдяки їм – волонтерам і військовим, гартується нова українська армія, пишеться її нова історія.

Зі словами вдячності та поваги до присутніх звернулася заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, зазначивши, що у цей складний для країни час, волонтери були першими, хто відгукнувся та прийшов на допомогу українським військовим, а також подякувала військовослужбовцям за вірність військовому обов'язку, за гідну та віддану службу українському народові.

І вже сьогодні волонтерам випала нова місія – допомагати медичним працівникам і важкохворим землякам долати важку хворобу, спричинену гострою коронавірусною інфекцією COVID-19.

Укотре прилучани довели, що можуть об’єднуватися заради спільних благородних справ і робити все можливе заради порятунку ближнього. Відомі в місті меценати, підприємці, громадські діячі та благодійні спільноти першими виступили на допомогу медикам та хворим і за власний кошт почали придбання всіх необхідних засобів індивідуального захисту та медичного обладнання. Перші маски, захисний одяг, засоби термометрії, пульсоксиметри, а головне – високовартісні апарати штучної вентиляції легень були придбані за кошти людей, які керуються в житті принципами турботи про ближнього, соціальної відповідальності та усвідомленої громадянської позиції.

За небайдужість, патріотизм, вагомий особистий внесок у розвиток волонтерського руху та з нагоди Міжнародного дня волонтерів Подяку міського голови оголошено:

  • благодійній спільноті «10 гривень Прилуки» (засновник Овдієнко Олександр);

  • ВАРНАВСЬКОМУ Сергію Дмитровичу;

  • МИРОШНИЧЕНКУ Анатолію Костянтиновичу;

  • ДУБІЛЮ Валерію Олександровичу;

  • ГМИРЯНСЬКОМУ Олександру Федоровичу;

  • РОЖКУ Артему Миколайовичу;

  • КОРОВЧЕНКУ Сергію Володимировичу;

  • ПОЛУХІНУ Володимиру Миколайовичу;

  • громадській організації «Патріот Прилуки» (голова Дуденок Олександр Миколайович);

  • СУДАКІНУ Олександру Рахматовичу;

  • СТЕФАНКІНІЙ Галині Вікторівні.

 
 
 
 

З вітальним словом звернулися до присутніх голова громадської організації «Патріот Прилуки» Олександр Дуденок та представник благодійної спільноти «10 гривень Прилуки» Олександр Гуржій.

Учасники заходу вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятного знака загиблим воїнам АТО.

 

Від імені кожного прилучанина дякуємо кожному захиснику, кожному волонтеру за безкорисливу працю на благо миру на землі, за щиру допомогу тим, хто її потребує.

Бажаємо усім воїнам здоров’я, надійного родинного затишку та незламної волі в подоланні труднощів військового буття.

Дякуємо вам за вашу сміливість, відданість, міцну віру, жертовність та любов до України.

Нехай Господь Бог оберігає вас і ваші родини та повертає вам сторицею за вашу доброту і відданість!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:151