Герої Чорнобильської трагедії

14 грудня 2020

День «чорнобильців» – ліквідаторів традиційно відзначається в Україні 14 грудня. Саме цього дня 34 років тому – у далекому 1986-у – було завершено спорудження об’єкту укриття – так званого саркофагу – над зруйнованим реактором четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, що ознаменувало перемогу мужніх, відважних і самовідданих людей над ядерною стихією. Щорічно у цей день ми проводимо загальноміські заходи. День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС – зовсім не свято, а бентежне нагадування про ту страшну подію.

Доля повела у Чорнобиль ліквідаторів різними шляхами. Одні потрапили туди за покликом душі, інших привели професійні обов’язки, або повістка військкомату. Не обійшла доля і наших земляків сьогодні в Прилуках мешкають 499 ліквідатор І, ІІ та ІІІ категорій та 77 вдів.

14 грудня в сесійній залі міської ради зібралися ліквідатори, посадовці міської ради, представники громадських організацій, щоб подякувати тим, хто рятував нашу землю від страшної катастрофи та згадати тих, хто віддав своє життя.

 

Від імені міської ради Тетяна Шкуренко, заступник міського голови подякувала ліквідаторам ЧАЕС за високе почуття громадського обов'язку, мужність, відданість і самопожертву, вручила Відзнаки міського голови м. Прилуки «За заслуги» та Почесні грамоти виконавчого комітету Прилуцької міської ради (список нагороджених додається).

 
 
 

 

 
Згадуючи героїв чорнобильської катастрофи, присутні схилили голови й вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів аварії - наших земляків - хвилиною мовчання та поклали квіти до пам'ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи».
 
 

Шановні ліквідатори, завдяки вашій мужності та самовідданості світ врятовано від ядерного смерчу. Бажаємо вам міцного здоров’я, довгих років життя, щастя і злагоди у ваших родинах, мирного неба над Україною.

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:119