Прилучани відзначили День Соборності України

22 січня 2021

День 22 січня 1919 року ввійшов до української історії як велике державне свято – День Соборності України. Саме тоді на Софійській площі на багатолюдному зібранні було урочисто проголошено про злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Володимиром Винниченком був підписаний Акт Злуки українських земель. Цій даті судилося навічно закарбуватися в історії України величним національним святом.

Акт Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки ознаменував собою здійснення віковічних мрій багатьох поколінь українців. Адже соборність нашої держави означає цілісність рідної землі та єдність прагнень українців на шляху до розбудови квітучої і заможної України. Сила українського народу  в єдності, а наполегливий, цілеспрямований рух уперед дасть змогу побудувати нам сильну державу. Враховуючи велике політичне та історичне значення цієї події офіційно в Україні День Соборності почали відзначати з 1999 року.

Сьогодні, 22 січня, прилучани разом з усією країною відзначають День Соборності України. За останні роки свято Соборності набуло нового значення, а ідея національної єдності наповнилася новим, сучасним змістом. Сьогодні це не просто історична дата в календарі. Це сучасна українська реальність, де навколо ідеалів свободи та неподільності держави, утвердження миру й спокою на нашій землі об’єднані бажання й зусилля всього українського народу.

Зранку у храмах міста пройшли молебені за Єдність і Соборність нашої держави.

Потім відбулося покладання квітів до пам’ятників та пам’ятних зн аків борцям за волю та незалежність України. Присутні хвилиною мовчання вшанували борців за незалежність та соборність України в різні часи її історії.

У заході взяли участь міський голова Ольга Попенко, посадовці та депутати міської ради, представники громадських організацій та мешканці міста.

 
 
 
 
 
 
 
 

Захід відбувся з дотриманням протиепідемічних вимог з метою недопущення поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої вірусом SARS-CoV-2.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:122