Міський голова провела щотижневу нараду

03 лютого 2021

Сьогодні, 03 лютого, у сесійній залі міської ради відбулася нарада з заступниками міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, начальниками управлінь, відділів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками комунальних підприємств, закладів культури та закладів соціальної сфери, Прилуцького районного відділу поліції Головного управління Національної поліції в Чернігівській області, Прилуцького міськрайонного відділу УДСНС України у Чернігівській області та Прилуцького районного відділу Управління Служби безпеки України в Чернігівській області.

На початку засідання міський голова Ольга Попенко представила посадовцям новообраного секретаря міської ради Сергія Чміля.

У ході наради посадовці обговорили ряд важливих питань життєдіяльності міста.

Ольга Попенко зазначила, що у 2021 році у Прилуках буде реалізовано Проєкт “Поліцейський офіцер громади”, який направлений на впровадження нового формату роботи дільничних офіцерів поліції, головною метою якого є поліцейська діяльність, орієнтована на громаду.

Метою роботи Поліцейських офіцерів громади буде, в першу чергу, попередження правопорушень в інтересах громади. Офіцери поліції будуть більш самостійними у своїй діяльності та виконувати основні завдання поліції у співпраці з головами комітетів самоорганізації населення мікрорайонів міста.

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади (яка візьме на себе частину фінансової підтримки його роботи), то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою.

Детальніше у відеосюжеті Національної поліції України

Серед важливих і актуальних питань, які розглядалися на нараді, були питання:

  • Про виконання бюджету міста Прилуки за 2020 рік.

Присутні заслухали начальника фінансового управління міської ради Олену Ворону, яка поінформувала про виконання бюджету міста Прилуки за 2020 рік.

Ольга Попенко наголосила на необхідності зустрічі усіх розпорядників бюдежтних коштів для визначення й обговорення усіх потреб перед затвердженням бюджету на 2021 рік.

  • Про стан захворюваності населення міста Прилуки на COVID-19.

З даного питання інформували головний лікар комунального некомерційного підприємства “Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги” Людмила Слободенюк та головний лікар комунального некомерційного підприємства “Прилуцька центральна міська лікарня” Яна Погоріла.

Зазначили, що наразі спостерігається значний спад захворюваності на COVID-19.

  • Про роботу закладів загальної середньої, дошкільної та позашкільної освіти після закінчення посилених карантинних обмежень.

Виконуюча обов'язки начальника управління освіти міської ради Ольга Колошко повідомила, що всі заклади освіти відновили свою роботу після локдауну. Наголосила на тому, що 1 лютого стартувала реєстрація на ЗНО-2021 і майбутнім випускникам варто звернути увагу на внесені зміни у порядок проведення зовншнього незалежного оцінювання.

Також сьогодні присутні заслухали директора позашкільного навчального закладу “Прилуцька дитячо-юнацька спортивна школа” Віктора Харченка, який поінформував про успіхи закладу у 2020 році.

Міський голова Ольга Попенко дала ряд доручень та підвела підсумки наради.

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:122