Відбулося чергове засідання Громадської ради

09 лютого 2021

 
Сьогодні, 09 січня, у сесійній залі міської ради відбулося одинадцяте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З першого питання «Про відновлення гастрольної діяльності в умовах послаблення карантину» доповіла заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, яка повідомила присутніх, що на ім'я міського голови надходять численні звернення щодо надання дозволів на проведення гастрольних (концертно-розважальних) заходів у міському Будинку культури.

Жваво обговоривши актуальне питання Громадська рада ухвалила рішення рекомендувати міському голові відновити гастрольну діяльність у приміщенні міського Будинку культури з дотриманням усіх карантинних вимог, за умови укладення договору оренди та оплати комунальних послуг.

З питання «Про делегування представників Громадської ради до конкурсної комісії з проведення конкурсного відбору на зайняття посади директора комунального некомерційного підприємства «Прилуцький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посади керівника державного, комунального закладу охорони здоров'я затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1094, Громадській раді необхідно делегувати двох представників до конкурсної комісії. Після обговорення члени ГР делегували своїх представників Валерія Дорошенка та Вікторію Котову.

У ході засідання розглянули питання «Про нагородження відзнакою міського голови м.Прилуки «За заслуги» доповіла начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова.

З нагоди гідного відзначення 32-ї річниці виводу військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав на ім’я міського голови від афганців надійшли два клопотання.

Громадська рада ухвалила рішення рекомендувати міському голові задовольнити клопотання від двох громадських організацій та до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав нагородити Відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги»:

- від Прилуцької міськрайонної Спілки ветеранів Афганістану при УСВА - Сєнченка Анатолія Івановича;

- від ГО «Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини» - Ведмідського Олександра Анатолійовича.

У ході засідання члени Громадської ради також розглянули питання «Про участь у Національному конкурсі «Благодійна Україна -2020». Метою конкурсу є - розвиток ефективного соціально-орієнтованого благодійництва та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників та волонтерів, їхніх організацій та практик. Всебічна підтримка волонтерського руху України, визнання українського волонтерства як унікального явища сьогодення; сприяння розвитку благодійництва, як національної традиції, узагальнення і поширення інформації про кращі практики у сфері благодійництва. Інформацію взяли до відома та вирішили обговорити дане питання в своїх громадських організаціях.

Голова Громадської ради Володимир Нежиборець проінформував присутніх, що сьогодні відбулось друге засідання ініціативної групи з формування нового складу Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради за підсумками якого вирішили установчі збори провести 23 лютого 2021 року о 14:00 у сесійній залі міської ради.

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:133