Психологічна служба – школі!

11 лютого 2021

Світлана Волобуєва, практичний психолог і соціальний педагог Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9, укотре довела, що є професіоналом найвищого ґатунку.

Має 28 років педагогічного стажу, у психологічній службі – з 2004 року. Усі ці роки усю себе віддає освітній галузі, дітям. При цьому найбільше уваги приділяє дітям з особливими освітніми потребами. І це логічно, адже ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 у Прилуках є опорною школою із запровадження інклюзивного навчання. У 2020-2021 навчальному році у школі працюють 7 інклюзивних класів.

Світлана Волобуєва успішно здійснює психологічний і соціальний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання.

Психолог активно залучає учнів з особливими освітніми потребами до участі у різноманітних конкурсах, проєктах, тим самим сприяє підвищенню їхньої самооцінки, вселяє віру у свої можливості, актуалізує особистісний потенціал таких дітей.

Так, у 2018 році психолого-педагогічний факультет Національного університету «Чернігівський колегіум» імені Т.Г.Шевченка проводив обласний конкурс учнівських соціально-психологічних проєктів на тему «Я знаю, з розумію, я поруч», присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю. Під супроводом практичного психолога Світлани Волобуєвої у конкурсі взяла участь учениця школи Валентина Г. Дівчинка стала переможцем даного конкурсу, отримала Диплом І ступеня та в подарунок – велику картину для малювання за номерами.

Досвід роботи Волобуєвої Світлани узагальнено в методичних рекомендаціях «Психологічний і соціальний супровід дітей з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання» (протокол науково-методичної ради ЧОІППО імені К.Д.Ушинського № 1 від 20.03.2018 року).

У жовтні 2020 року Світлана Волобуєва подала свої матеріали на міський етап Всеукраїнського конкурсу авторських програм для практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі», який проводився у номінації «Розвивальні програми», та стала переможцем Конкурсу.

Її авторська розвивальна програма по соціальній адаптації дітей з особливими освітніми потребами «Стань супергероєм», яка успішно пройшла апробацію у Прилуцькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9, була подана на обласний етап Всеукраїнського Конкурсу. За результатами обласного етапу (наказ від 08.02.2021 року № 23) Світлана Волобуєва стала лауреатом Конкурсу, посівши ІІІ місце.

Учасником обласного етапу Конкурсу була практичний психолог Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів № 13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського Тетяна Бенюх, яка подавала на розгляд журі авторську розвивальну програму для дітей молодшого шкільного віку «Люби людей – ти один із них».

Вітаємо фахівців психологічної служби з черговим досягненням. Психологині отримають сертифікати Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського на 30 годин. І це цілком заслужено, адже їм довелося чимало попрацювати, щоб розробити розвивальні програми, здійснити апробацію, проаналізувати їхню дієвість та правильно оформити для участі у Конкурсі.

 

Ірина Огорілко,

психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку

педагогічних працівників» Прилуцької міської ради

Переглядів:124