Прилучани вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого 2021

15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав (Указ Президента України від 11 лютого 2004 року №180/2004).

Цього дня 1989 року останній солдат залишив назавжди пекельну землю Афганістану, де майже 10 років палахкотіла справжня війна.

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Саме пам'ять про ті страшні події збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого нашого міста та всієї Прилуччини.

Сьогодні, 15 лютого, біля пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані відбулися заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 32-ї річниці виведення військ з Афганістану.

Участь у заходах взяли воїни-інтернаціоналісти, посадовці міської, районної ради та Прилуцької РДА, представники громадських організацій, ЗМІ, громадськість.

Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернулися до присутніх секретар міської ради Сергій Чміль, голова Прилуцької райдержадміністрації Олеся Кісленко та заступник голови районної ради Сніжана Головкіна.

 
 

За проявлену відвагу, мужність, патріотизм, самовіддану службу, вірність військовій присязі і своїй Батьківщині, з нагоди 32-ї річниці виведення військ із Афганістану та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзнакою міського голови міста Прилуки «За заслуги» відзначено учасників бойових дій на території республіки Афганістану:

  • СЄНЧЕНКА Анатолія Івановича, члена громадської організації “Прилуцька міськрайонна Спілка ветеранів Афганістану при Українській спілці ветеранів Афганістану”;

  • ВЕДМІДСЬКОГО Олександра Анатолійовича, члена громадської організації “Ветерани Афганської війни та учасники бойових дій Прилуччини”.

У хвилині мовчання присутні схилили голови перед пам’яттю воїнів, що віддали своє життя виконуючи військовий обов’язок, захищаючи мир на нашій землі та поклали квіти до пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані та до пам'ятного знака зашиблим воїнам АТО.

 
 
 
 
 
 

Високопреосвященніший Митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент відслужив поминальну літію за загиблими воїнами.

Також з вітальним словом до присутніх звернувся прилуцький бард Віктор Погуляй, який побажав воїнам-інтернаціоналістам міцного здоров’я, щастя, добра, злагоди, достатку, довголіття, мирного неба над головою та подарував пісні у власному виконанні.

Куди б не закидала доля наших земляків, яким довелося брати участь у військових операціях, вони з честю виконують свій ратний обов’язок та є гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності. За хоробрість, високий професіоналізм, надійність і благородство ви заслужили щиру подяку багатьох народів та примножили авторитет України як країни–миротворця.

Честь вам і слава, воїни-інтернаціоналісти!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:133