Прилучани вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

19 лютого 2021

Події на майдані Незалежності 2014 року стали символом боротьби, символом утвердження прагнень до європейських цінностей у споконвічно європейській державі.

Указом Президента України від 11 лютого 2015 року на підтримку ініціатив громадськості та гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України встановлено в Україні День Героїв Небесної Сотні, який відзначається щорічно 20 лютого.

Сьогодні, 19 лютого, з нагоди вшанування Героїв Небесної Сотні та річниці Революції Гідності біля банера Героям Небесної Сотні відбувся мітинг-реквієм «У їхніх серцях жила Україна!».

Участь у заході взяли посадовці міської ради та її структурних підрозділів, депутати міської ради, учасники бойових дій, представники громадських організацій та громадських формувань міста Прилуки та Прилуцького району, громадськість.

Перед присутніми виступили секретар міської ради Сергій Чміль, громадські діячі, учасники Революції Гідності Ольга Костюк та Віктор Погуляй.

 
 

Події на Майдані та Революція гідності сколихнули не тільки нашу державу. Україна продемонструвала Європі і всьому світові, що українці - міцна духом волелюбна нація, яка навчилася поважати себе і яка зуміла відстояти свій демократичний вибір.

Героїв Майдану, героїв АТО, які загинули за світле майбутнє України, мирних жителів, які полягли в неоголошеній війні на сході України прилучани вшанували хвилиною мовчання.

 

Майдан став місцем правди і свободи, добра, дружби, братерства та гідності. Протягом цих страшних років кровопролиття Прилуччина як і вся Україна не стояла осторонь, адже разом ми – велика сила. І тільки разом ми здатні змінити нашу країну на краще.

Присутні поклали квіти до банера Героям Небесної Сотні та пам’ятного знаку воїнам АТО, які загинули за незалежність України.

 
 
 
 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:153