Прилучани вшанували пам’ять Великого Кобзаря

09 березня 2021

Сьогодні, 09 березня, на майданчику біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулися загальноміські заходи з нагоди відзначення 207-ї річниці від дня народження великого сина українського народу, геніального поета і художника Тараса Григоровича Шевченка.

На урочистостях були присутні секретар міської ради Сергій Чміль, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко, депутати та посадовці міської ради, представники громадських організацій та члени Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради, мешканці міста.

Пам'ятник Тарасу Шевченку в місті Прилуки — це унікальний, єдиний в державі пам’ятник, який приваблює невигадливим, але доволі багатим оформленням з використанням полірованого й шліфованого граніту біля підніжжя якого закладена капсула зі священною землею із могили Великого Кобзаря. Цей монумент – гордість прилучан та вдячність безсмертному Кобзареві.

У ході заходу звучали читання поезій Кобзаря та виконання пісень на слова Т.Г. Шевченка у виконанні Анни Ведмідської.

 

Присутні вшанували Великого Кобзаря, поклавши квіти до пам’ятника.

 
 

Тарас Шевченко відвідавши Прилуччину, залишився тут назавжди. Часточка Шевченка є в установленому йому пам’ятнику, у вулиці, що носить його ім’я, у погрудді, яке збирає щороку поціновувачів творчості поета в день його народження. Він – у прилучанах, які люблять і вшановують поета.

Змінюються часи, але незмінним, невичерпним і, по суті, не до кінця прочитаним і розгаданим залишається сам Т. Шевченко. І вистачить його, поза всяким сумнівом, ще на багато-багато поколінь – допоки житиме український народ, допоки буде жити наша Україна!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:120