Прилучани вшанували добровольців України

14 березня 2021

14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Це свято людей, які за покликом власного серця стали на захист рідної Батьківщини та боронять її від загарбників.

День установлений 17 січня 2017 року Верховною Радою України з метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння дальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги та турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Ця дата вибрана не випадково: саме 14 березня 2014 року прямо з Майдану перші добровольці відправилися на тренувальну базу в Нових Петрівцях, що під Києвом. Внесок першої хвилі добровольців важко переоцінити, адже на першому етапі війни Україна зіткнулася з тим, що далеко не всі професійні військові були готові захищати свою державу. Добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і підготувати професійну заміну добробатам.

Завдяки власній мужності, патріотизму, відданості національним інтересам, а також невичерпній любові до батьківщини українські добровольці стали гордістю свого народу.

Сьогодні, 14 березня, біля пам’ятного знака воїнам АТО, які загинули за незалежність України відбувся захід з нагоди відзначення Дня українського добровольця.

Участь у заході взяли посадовці та депутати міської ради, військовослужбовці, учасники АТО/ООС, представники громадських організацій та формувань міста, прилучани.

З початком російської агресії наші земляки самостійно вирушали на захист України, були й такі, які, не дочекавшись повістки, добровільно йшли до військових комісаріатів, щоб вступити до лав Збройних Сил України. Секретар міської ради Сергій Чміль подякував усім присутнім учасникам АТО/ООС за захист рідної землі та побажав якнайшвидшого встановлення миру в Україні, міцного здоров’я, благополуччя, сили духу, оптимізму та віри в перемогу.

Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. На прикладі теперішніх добровольців будуть вчитися прийдешні покоління.

З промовами до присутніх звернулися також голова громадської організації “Учасники АТО “ЩИТ” Павло Красноок та голова Громадскьої ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради Володимир Нежиборець, вручивши нагороди своїм побратимам.

Учасники заходу вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятного знака воїнам АТО, які загинули за незалежність України та до пам’ятного знака на честь земляків, які загинули в Афганістані.

 
 
 
 
 
 
 
 

Шановні воїни, дякуємо кожному з вас, хто ризикуючи власним життям, з честю і гідністю виконує свій громадянський і військовий обов’язок, мужньо протистоїть агресорам.

Бажаємо усім військовим, усім добровольцям, сил і здoрoв’я, дoбра у рoдинах.

Миру і спoкoю на всій українській землі!

Відділ інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю міської ради
Переглядів:129