Майданчик методичних комунікацій

02 квітня 2021

Після встановлення з 00 години 00 хвилин 29 березня 2021 року «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення Covid-19 на території Чернігівської області учні 5-11 класів та педагоги закладів загальної середньої освіти міста знову розпочали перелаштовувати свою роботу під нові «карантинні» умови.

Питання покращення використання елементів дистанційного навчання було обговорено в рамках майданчика методичних комунікацій працівників КУ «Прилуцький центр ПРПП» Прилуцької міської ради та педагогічного колективу Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна.

Директор Центру Світлана Чернякова та консультант Центру Дмитро Клугман провели майстер-класи щодо роботи на платформі «Zoom» та додатком «Google Classroom»; презентували розроблену працівниками Центру добірку методичних матеріалів для організації та впровадження дистанційних технологій (від 22.01.2021 №07/01-04); обговорили з педагогами школи проблемну ситуація, пов’язану з учнями із сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, в яких, окрім телефонів, немає інших технічних можливостей для навчання.

Працівники Центру запропонували адміністрації закладу більш активно та ефективно використовувати дистанційні технології у спілкуванні між педагогами школи, створивши в додатку «Google Classroom» онлайн-учительську.

Під час проведення майданчика методичних комунікацій було обговорено низку питань щодо співпраці КУ «Прилуцький центр ПРПП» Прилуцької міської ради та Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 імені Сергія Гордійовича Шовкуна. Директор Центру Світлана Чернякова ознайомила педагогів школи з діяльністю Центру, розкривши основні завдання співпраці в наданні методичної допомоги. Консультанти Центру Ніна Лобода, Дмитро Клугман розкрили актуальні для освітян питання створення концепції розвитку закладу. Працівники Центру також ознайомили педагогів школи із структурою сайту Центру, на якому розміщено багато корисної інформації для професійного зростання педагога.

Завершився захід підписанням меморандуму про співпрацю двох установ.

Той, хто хоче вчитися, буде це робити за будь-яких умов – це головний девіз даного заходу, тому працівники Центру дякують адміністрації та педагогам школи № 3 за виявлене бажання навчатись новому та рухатись вперед.

Управління освіти міської ради

Переглядів:125