Методичний онлайн-діалог «Розробляємо Стратегію розвитку закладів загальної середньої освіти»

15 квітня 2021

14 квітня 2021 року працівниками комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради у форматі ZOOM-конференції було проведено методичний онлайн-діалог «Розробляємо Стратегію розвитку закладів загальної середньої освіти».

Модератором заходу виступила директор Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Світлана Чернякова.

В обговоренні розробки Стратегії розвитку ЗЗСО взяли участь адміністрації шкіл, ліцеїв та гімназій міста, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Прилуцької міської ради Тетяна Шкуренко та заступник начальника управління Державної служби якості освіти у Чернігівській області Ірина Усік.

З напутнім словом до учасників заходу звернулася Тетяна Шкуренко, яка наголосила на необхідності створення цього важливого документа, звернула увагу на його індивідуальность та неповторність.

Ірина Усік висвітлила основні аспекти створення Стратегії розвитку закладу освіти, наголосивши на серйозності проведення об'єктивного аналізу якості освітньої діяльності закладу, акцентувала увагу на функціях директора школи, педагогічної ради, піклувальної ради при створенні та реалізації цього пріоритетного для закладу освіти документа.

Власним досвідом щодо створення Стратегії розвитку Прилуцької гімназії № 1 імені Георгія Вороного поділилася директорка Олена Рогальова.

В ході діалогу директором КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світланою Черняковою та консультантом цього ж Центру Ніною Лободою були надані конкретні методичні рекомендації щодо формування Стратегії та зразки документів по її впровадженню.

Учасники онлайн-діалогу прийшли до висновку, що Стратегія – це індивідуальний вектор розвитку закладу до забезпечення якості освіти.

За інформацією Прилуцького центру

професійного розвитку педагогічних працівників

Переглядів:143