Мистецька освіта без обмежень

19 квітня 2021

Відбувся конкурсний відбір учасників ІІ етапу пілотного проекту «Мистецька освіта без обмежень», ініційований Міністерством культури та інформаційної політики України, Державним науково-методичним центром змісту культурно-мистецької освіти, Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України, Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Участь у проекті візьмуть 16 закладів освіти (серед них 5 фахових мистецьких коледжів та 11 мистецьких шкіл) з 15-ти областей України. Чернігівську область представлятиме Комунальний заклад спеціалізованої мистецької освіти Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М. Ревуцького (Прилуцька дитяча музична школа).

Метою ІІ етапу пілотного проекту є розширення доступу до мистецької освіти через впровадження інклюзивного навчання в мистецьких школах та фахових мистецьких коледжах, допомога у створенні освітнього простору, дружнього для усіх, а також виявлення конкретних перешкод для інклюзивного навчання мистецтву та напрацювання рекомендацій для усунення таких перешкод.

За інформацією відділу культури і туризму міської ради

Переглядів:133