Тренінг «Громадський бюджет: шлях до взаємодії між владою та громадою» для представників Прилуцької громади

20 квітня 2021

Прилуцька міська рада запрошує представників громади, депутатського корпусу, громадських організацій та активних громадян до участі в одноденному тренінгу «Громадський бюджет: шлях до взаємодії між владою та громадою».

Учасники тренінгу матимуть можливість отримати інформацію про суть громадського бюджету, його переваги, принципи та механізми запровадження, а також отримають досвід реалізації ініціативи в громадах. Також під час заходу разом із запрошеними тренерами буде здійснено аналіз положення інших українських громад, а учасники тренінгу отримають консультаційну допомогу щодо підготовки власного проекту.

Захід відбудеться 22 квітня 2021 року об 11:00 за адресою: м. Прилуки, вул Незалежності, 82 (сесійна зала)

 

Участь у тренінгу безкоштовна.

За додатковою інформацією ви можете звернутись до відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради тел:3-22-65

Довідково:

Громадський (партиципаторний) бюджет/бюджет участі - інструмент прямої демократії та дієвий механізм взаємодії громади з органами місцевого самоврядування, за допомогою якого жителі громад мають можливість брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні, щодо розподілу частини бюджетних коштів на втілення суспільно корисних ініціатив.

Процес громадського бюджету активізує громаду, формує довіру громадян до місцевої влади та сприяє їх взаємодії, а також допомагає у визначенні та вирішенні проблем, які найбільше хвилюють жителів міста, селища чи ТГ. Крім того, громадський бюджет підвищує рівень відкритості та прозорості роботи місцевої влади, а також дозволяє жителям міста безпосередньо впливати на бюджетну політику міста.

Тренінг відбудеться в межах проєкту проекту «Впровадження нових форм співпраці влади та громадських організацій на місцевому рівні»» реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за сприяння Національного фонду підтримки демократії (NED).

Переглядів:160