Тренінг «Шляхи формування організаційної культури закладу (установи)» для працівників КУ «Прилуцький центр ПРПП» 

23 квітня 2021

22 квітня 2021 року для працівників комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради Чернігівської області психолог Центру Ірина Огорілко провела тренінг «Шляхи формування організаційної культури закладу (установи)».

До участі у тренінгу долучилася і Тетяна Заголій, голова МК профспілки працівників освіти і науки, бо тісно співпрацює з установою.

Тематика тренінгу була обрана не випадково. Організаційна культура не тільки відрізняє одну установу чи організацію від іншої, але і зумовлює успіх функціонування та виживання в довгостроковій перспективі. Організаційна культура не виникає сама по собі, її треба формувати.

Новоствореному Прилуцькому центру професійного розвитку педагогічних працівників зараз вкрай необхідно сформувати організаційну культуру, адже це сприятиме тому, щоб ефективно адаптуватися до зовнішнього середовища та створити свій власний внутрішній простір.

Під час тренінгу його учасники визначили та проаналізували елементи та особливості розвитку організаційної культури в установі; формували уявлення про сутність, структуру та функції організаційної культури; охарактеризували організаційну культуру за векторами стосунків: ставлення працівників до керівника, ставлення керівника до працівників, ставлення виконавців до праці, ставлення до нового та змін; діагностували рівень організаційної культури установи, де працюють.

Підводячи підсумок інтерактивної роботи, працівники Прилуцького центру ПРПП усвідомили, що усі вони різні і кожен з них виконує якусь певну роль у колективі й тим самим сприяє розвитку організаційної культури своєї установи. А організаційна культура в свою чергу формує соціально-психологічний клімат і організаційний дух, які є підґрунтям для успішного виконання поставлених завдань і вносять свій внесок у досягнення успіху комунальної установи.

КУ «Прилуцький центр ПРПП»

 

Переглядів:130