Формуємо стресостійкість: міні-тренінг «Що таке щастя»

27 квітня 2021

27 квітня 2021 року у форматі Zoom-конференції відбулося засідання Психологічної вітальні «Джерело професійного зростання» для практичних психологів закладів дошкільної освіти.

У рамках Психологічної вітальні психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко провела міні-тренінг «Що таке ЩАСТЯ». Тема для тренінгу була обрана не випадково. Адже, враховуючи ситуацію постійного подовження карантину через стрімке розповсюдження інфекції COVID-19, ми перебуваємо в стані емоційної напруги. Щоб бути спроможними до конструктивної взаємодії з дітьми, батьками, колегами, керівництвом, своїми рідними, необхідно мати духовний імунітет. Фахівці психологічної служби мають надавати ефективну і своєчасну психологічну підтримку колегам щодо уміння справлятися з життєвими проблемами. В той же час, практичні психологи і самі повинні дотримуватися психогігієни карантину, бути емоційно врівноваженими та позитивно налаштованими.

Метою міні-тренінгу було сприяти формуванню стресостійкості фахівців психологічної служби та позитивному налаштуванню на професійну діяльність та життя.

Учасники тренінгу розкрили глибину розуміння поняття «щастя»; формували уміння розрізняти його серед інших почуттів; розширювали власні уявлення про те, що кожна людина – творець свого щастя; визначали рівень своєї життєвої енергії; розвивали унікальне уміння володіти щастям.

Тренінг у режимі Zoom конференції проводився вперше, але, завдячуючи тому, що усі його учасники достатньо володіють навичками роботи в режимі онлайн, практичні вправи виконувалися активно і таким же активним був зворотний зв'язок із ведучим тренінгу.

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників»

Переглядів:134