Майданчик дистанційних комунікацій та підписання Меморандумів про співпрацю із закладами дошкільної освіти №№ 2, 28, 29

07 червня 2021

На початку червня 2021 року директором КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Світланою Черняковою та консультантом Тетяною Зубко було проведено майданчик дистанційних комунікацій «Визначення вектора взаємодії, партнерства, супроводу та підтримки між Прилуцьким центром професійного розвитку педагогічних працівників та закладами дошкільної освіти № 2, 28, 29».

 
 

 Під час живого спілкування в ЗДО № 2, 28, 29 директор Центру ознайомила педагогів з діяльністю Центру, розкривши основні завдання співпраці в наданні методичної допомоги педагогам в розробці індивідуальної траєкторії професійного і особистісного розвитку. Світлана Чернякова акцентувала увагу учасників комунікації на внутрішній системі забезпечення якості освіти в дитячому садку, відмітила, що це сукупність умов, процедур і заходів, що забезпечують ефективність освітніх та управлінських процесів у закладі. Вона запропонувала такі етапи створення досконалої внутрішньої системи: цілі внутрішньої системи; компоненти й напрями внутрішньої системи; періодичність і механізми самооцінювання. Під час роботи з Положенням про внутрішню систему забезпечення якості освіти в закладі дошкільної освіти та над супровідними документами наголосила на співпраці керівника дитячого садка, вихователя-методиста, тимчасових структур і педагогічної ради, за потреби батьків або інших законних представників дітей, експертів у сфері дошкільної освіти, представників місцевої громади тощо.

Консультант Центру Тетяна Зубко розкрила актуальні для освітян дошкільної галузі питання впровадження оновленого Базового компонента дошкільної освіти (Державного стандарту дошкільної освіти). У перебігу конференції педагоги дізналися про форми співпраці продуктивної роботи в команді фахівців Центру та закладу дошкільної освіти для забезпечення якісної освіти; сучасні форми і засоби формування компетентностей дитини за Базовим компонентом дошкільної освіти, які сприятимуть підвищенню якості дошкільної освіти.

Педагогічні працівники закладів дошкільної освіти підтвердили своє бажання активно співпрацювати з Центром професійного розвитку педагогічних працівників. Завершився захід підписанням Меморандумів про співпрацю установ.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує директорам закладів дошкільної освіти № 2, 28, 29 Марині Савченко, Олені Недільченко та Тетяні Бондаренко за ініціативу та участь в заході педагогів даних закладів.

Такі активні комунікації є запорукою результативної партнерської взаємодії.

За інформацією Прилуцького центру

професійного розвитку педагогічних працівників

Переглядів:130