Майданчик методичних комунікацій «Нова українська школа – це школа для життя у XXI столітті»

08 червня 2021

У Прилуцькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 9 стартував одинадцятий «Майданчик методичних комунікацій» працівників КУ «Прилуцький центр ПРПП» Прилуцької міської ради «Нова українська школа – це школа для життя у XXI столітті». Директор Центру Світлана Чернякова ознайомила педагогічних працівників ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 з діяльністю Центру, розкривши основні завдання співпраці в наданні методичної допомоги педагогам. Директорка приділила значну увагу питанню власного професійного розвитку педагогічних працівників, ознайомила із професійним стандартом учителя, розкрила особливості основних нормативних документів закладу загальної середньої освіти, зокрема: Стратегії розвитку закладу, Положення про академічну доброчесність учасників освітнього процесу, Положення про моніторинг якості освіти в закладі. Також було висвітлено питання проведення інституційного аудиту та самооцінювання якості освітньої діяльності.

Консультант Центру Ніна Лобода детально ознайомила педагогів закладу із особливостями створення власного Положення про внутрішню систему забезпечення якості освіти, наголосила на колективному опрацюванні даного документу та його індивідуальності та відповідності організації освітнього процесу в ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9.

Психолог Центру Ірина Огорілко висвітлила свій напрямок роботи психологічної підтримки та консультування педагогічних працівників; ознайомила зі змістом сторінки «Психологічна підтримка» на офіційному сайті комунальної установи та алгоритмом віртуального спілкування з психологом.

Приємно відзначити, що спілкування було активним, адже в закладі вже розпочато роботу по створенню нових нормативних документів, про які говорила директор Центру, та вже проведено перше самооцінювання батьків як учасників освітнього процесу.

Педагогічні працівники загальноосвітньої школи № 9 підтвердили своє бажання активно співпрацювати з Центром професійного розвитку педагогічних працівників. Завершився захід підписанням Меморандуму про співпрацю установ.

Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників дякує директору ЗОШ І-ІІІ ступенів № 9 Наталії Симоненко за можливість «живого» спілкування з педагогічним колективом закладу.

 

Переглядів:171