До відома учасників антитерористичної операції та постраждалих учасників Революції Гідності

09 червня 2021

Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради  повідомляє, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2017 року № 1057 «Про затвердження  Порядку проведення психологічної реабілітації постраждалих учасників Революції Гідності, учасників антитерористичної операції  та осіб, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб» (із змінами)  наказами начальника управління до переліку суб’єктів надання послуг із психологічної реабілітації включено:

- дочірнє підприємство «Санаторій «Верховина» приватного акціонерного товариства «Укрпрофоздоровниця», яке знаходиться в с. Сойми  Міжгірського району  Закарпатської області.

Санаторій «Верховина» розташований в серці Карпат – в високогірній зоні «Верховина».  Через територію санаторію протікає гірська річка Репінка, яка впадає в повноводну річку з назвою Ріка. В 30 км від оздоровниці знаходиться відоме Синевирське озеро, яке називають «морським оком»  Карпатських гір. На тій же відстані грає чистими струменями дивовижний водоспад Шипіт.

«Верховина» почала роботу в 1950 році. Два спальних корпуси  мають 2-х та 3-х місні номери. Організоване трьохразове харчування по системі комплексного та замовного меню. Влітку відпочиваючі можуть відвідувати піщаний  облаштований пляж на річці Ріка.

Специфікація послуг із психологічної реабілітації, які мають надаватися учасникам Революції Гідності, учасникам антитерористичної операції та особам, які здійснювали заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) таких осіб ДП «Санаторій «Верховина» у 2021 році : психологічна діагностика, психологічна просвіта та інформування, психологічне консультування, психологічна підтримка і супроводження, психотерапія, консультування психотерапевта, групова робота, психологічна декомпресія.

Приємний відпочинок та ефективне лікування в «Верховині» можна поєднувати з туризмом (екскурсії, поїздки в сусідні Угорщину та Словаччину, рибалка, «тихе полювання» в лісах), а також з катанням на гірських лижах. Дві  гірськолижні траси з бугельними підйомниками діють за 25 км від оздоровниці, в селі Пилипець;

 

- Санаторій ім. Сергія Лазо розташований на Чорноморському узбережжі Одеської області Білгород-Дністровського району-курорта Сергіївка, на березі Шаболанського лиману, який простягається вздовж моря і відділений від нього пісчаною косою.

На території санаторію створена красива паркова зона, з достатньою кількістю лавок, альтанок, відповідно особливостям клімату і рельєфу місцевості. Доглянуті алеї, фонтан, клумби з квітами, поєднання хвойних і листяних дерев сприяють ефективному лікуванню, емоційної розвантаження і просто естетичної насолоди відпочиваючих.

У наявності приміщення для цілодобового проживання, укомплектованих необхідними меблями, побутовими приладами, комплексними і справним електротехнічним та сантехнічним обладнанням, забезпечених теплопостачанням (опаленням) та водопостачанням.

Умови проживання: розміщення у 2, 3 – місних кімнатах з усіма зручностями.

У санаторії є обладнана в сучасному стилі їдальня на 550 місць. Харчування відпочиваючих здійснюється в одну зміну, 5-ти разове, науково збалансоване. У нього входить і дієтичне харчування (№№ дієт 5,6,7,9,10,15) з використанням компонентів амевіта, які виводять з організму радіонукліди. До складу харчування щодня включаються різноманітні свіжі овочі та фрукти, вирощені в нашому екологічно чистому краї, натуральні вітчизняні соки, молочні продукти.

ТОВ «Примор’я» на базі санаторію ім. Сергія «Лазо» проводить свою діяльність відповідно до положень Статуту санаторію, видів економічної діяльності та цивільно-правових договорів. До переліку послуг із психологічної реабілітації входить психологічна просвіта та консультування, психологічна діагностика, підбір методів психологічної реабілітації, психологічна допомога (терапія), психологічна корекція та проектування майбутнього та ін. Рівень кваліфікації фахівців, які надають послуги з психологічної реабілітації підтверджений документами про освіту державного зразка.

Послуги із психологічної реабілітації учасникам антитерористичної операції ТОВ «Примор’я» на базі санаторію ім. Сергія Лазо відповідно до статутних документів для юридичних осіб, одним з основних видів економічної діяльності, якого є діяльність психоаналітиків, психологів і психотерапевтів.

Наряду з розробленими програмами комплексного психодіагностичного обстеження та проведення психокорекційних заходів план психологічної реабілітації передбачає участь учасників антитерористичної операції у культмасових заходах санаторію, безкоштовне відвідування кінозалу; двічі на тиждень, у супроводі психологів, поїздки на екскурсії за кошти здравниці;

 

- дочірнє підприємство «Південь-Курорт-Сервіс» санаторій «Орізонт», яке знаходиться в смт. Сергіївка Білгород - Дністровського району Одеської області.

Санаторій «Орізонт» розташований в центрі курорту «Сергіївка», недалеко від автовокзалу і торгового вузла курорту. «Орізонт» - сучасна дев’ятиповерхова  будівля на 550 місць, розрахована на цілорічну роботу. Можлива доставка відпочиваючих до морського узбережжя автобусами санаторію з інтервалом руху 20 хвилин.

Територія санаторію дорівнює 5,7303 га, включає в себе парк, поле для міні-футболу, два волейбольні та баскетбольний майданчик, автостоянку. Крім того, до послуг відпочиваючих: бар, кіноконцертний зал, комп’ютерний клуб, бібліотека, дитяча ігрова кімната, перукарня, косметичний кабінет та магазин з курортними товарами.

Розміщення в 2,3,4 – місних кімнатах з усіма зручностями. В кожному  номері є телевізор та холодильник. Забезпечується цілодобовим холодним та гарячим водопостачанням за графіком. Забезпечення тепловим температурним режимом згідно з нормами Держсанепідслужби.

Наявність безкоштовного безпровідного доступу до мережі Інтернет за технологією WI-FI у номерах.

Відповідно до отриманих документів в цьому закладі є забезпечення дотримання фізіологічних (медичних) норм харчування. Кратність прийому їжі 5 разів на добу. Забезпечення  дієтичним харчуванням відповідно до профілю лікування. Наявне «Харчування на замовлення». В санаторії  є обладнана в сучасному стилі їдальня на 500 місць з роздільними кабінками.

До складу харчування щодня включаються різноманітні свіжі овочі та фрукти, натуральні вітчизняні соки, молочні продукти.

Відпочиваючі забезпечуються культурно-масовими заходами. Є аптечний пункт.

Послуги з психологічної реабілітації передбачають: психологічну просвіту, індивідуальне консультування, психологічну діагностику, підбір методик психологічної реабілітації, психологічну допомогу (терапія), психологічну корекцію та проектування майбутнього, профілактику та запобігання кризовим явищам психологічного стану людини.

Разом з розробленою фахівцями програмою комплексного психо- діагностичного обстеження та проведення психокорекційних заходів з військовослужбовцями, виведеними з місць бойових дій, план психологічної реабілітації учасників АТО передбачає участь бійців у культмасових заходах санаторію, безкоштовного відвідування кінозалу, двічі на тиждень, у супроводі психологів, поїздки на екскурсії за кошти здравниці.

 

Переглядів:168