Відбулося засідання Громадської ради

16 липня 2021

У сесійній залі міської ради 16 липня відбулося четверте засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради.

З питання порядку денного «Обговорення самовстановленого перевізниками тарифу на перевезення пасажирів у м.Прилуки в автобусах, що працюють на міських маршрутах загального користування» проінформував заступник міського голови Олександр Сивенко.

Посадовець повідомив, що 07 липня 2021 року надійшло колективне звернення від перевізників про встановлення ними нової вартості проїзду в автобусах загального користування у місті Прилуки у розмірі 7,00 грн. з 9 липня 2021 року.

Перевізники обґрунтували підвищення тарифу зростом ціни на пальне (газ-метан), запчастин і мастил, вартість яких за цей рік піднявся на 20%.

Зі слів підприємців, вартість проїзду 5 грн. та 3 грн. для пільгової категорії населення є не рентабильна.

Члени Громадської ради обговорили нагальне питання, задали низку запитань присутнім перевізникам.

Громадська рада більшістю голосів ухвалили дорадче рішення - підтримала запропонований підприємцями тариф у розмірі 7,00 грн., але відмовила перевізникам у піднятті тарифу з трьох до п’яти гривень для пільгової категорії населення, залишивши його не змінним - 3,00 грн.

Також члени Громадської ради розглянули низку інших питань, а саме: розміщення тимчасових споруд та виносної торгівлі в центральній частині міста, дотримання громадського порядку.

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:197