Відбулася онлайн нарада

20 липня 2021

Міністерство розвитку громад 20 липня провело онлайн нараду, у якій взяли участь заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради, директор комунального підприємства “Прилукитепловодопостачання” та фахівець управління житлово-комунального господарства міської ради.

Під час засідання обговорили питання порядку денного засідання:

- щодо врегулювання кредиторської заборгованості підприємств теплоенергетики та водопровідно-каналізаційного господарства (Закон України від 14.07.2021 «Про заходи, спрямовані на подолання кризових явищ та забезпечення фінансової стабільності на ринку природного газу» (реєстр, законопроект № 3508-д));

- передачі повноважень з регулювання діяльності підприємств теплопостачання від НКРЕКП до місцевих органів влади;

- реалізації законодавчих змін у сфері надання комунальних послуг та формування тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води (Закон України від 03.12.2020 № 1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг»).

Обговорили низку законодавчих змін у сфері надання комунальних послуг та формування тарифів на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

У ході онлайн наради обговорили виконання вимог Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води стосовно визначення обсягів різниці в цінах природного газу, що підлягає відшкодуванню.

Також обговорили питання функціонування теплопостачальних підприємств в умовах дії ринку природного газу, шляхів їх вирішення та виконання вимог Меморандуму.

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:146