Відбулося засідання «Круглого столу»

22 липня 2021

 
 
 

22 липня 2021 року в малій залі Прилуцької міської ради відбулося засідання «Круглого столу» на тему: «Соціальне партнерство при вирішенні питань детінізації зайнятості населення та легалізації оплати праці».

На засіданні були присутні посадовці виконавчого комітету Прилуцької міської ради, представники державних контролюючих установ та організацій, фізичні особи-підприємці й представники бізнесу.

У ході обговорення піднімались питання щодо легалізації зайнятості населення та дотримання законодавства про працю.

Для працівників, які вже працюють і для тих, які мають намір влаштуватися на роботу, важливо розуміти способи виплати й розміри заробітної плати, їх вплив на соціальне та пенсійне забезпечення, адже офіційне працевлаштування — це певна гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника.

 

Виступаючі зауважили, що громадяни ризикують втратити право на пенсію, чи на її частину, адже при обчисленні пенсії враховується розмір зарплати, а для призначення пенсії за віком необхідно мати визначений законодавством певний період страхового стажу, який має тенденцію до зростання.

Соціальний захист в період перебування у трудових відносинах, та як наслідок, пенсійне забезпечення в майбутньому, залежить в першу чергу від свідомої громадянської позиції самих працюючих.

До переваг офіційного працевлаштування відносяться в першу чергу економічні й соціальні гарантії: заробітна плата офіційно працевлаштованого працівника не може бути меншою мінімальної – з 01 січня 2021 року розмір мінімальної заробітної плати збільшився до 6 000 грн, а з 01 грудня 2021 року збільшиться до 6 500 грн.; строки виплати заробітної плати не рідше двох разів на місяць; розмір заробітної плати за першу половину місяця повинний бути не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника; заробітна плата працівникам за весь час щорічної відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до початку відпустки; право на оплату лікарняного; право на достроковий вихід на пенсію через шкідливі умови праці; право на скорочений робочий день, тиждень через шкідливі умови праці; право не працювати у вихідний і святковий день; право не залучатися до понаднормових робіт без бажання працівника; право на допомогу в зв’язку з безробіттям; право на соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві й професійних захворювань та ін. Також громадянам гарантується захист від незаконного звільнення.

Офіційне оформлення трудових відносин та легалізація робочих місць для роботодавця – це позитивний імідж та репутація надійного партнера, що є запорукою процвітання бізнесу та примноження прибутків.

Проте деякі роботодавці ігнорують вимоги, визначені законодавством України і змушують робітників працювати без оформлення трудових відносин, тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найприорітетніших напрямків роботи органів місцевого самоврядування.

За порушення трудового законодавства юридичні особи та фізичні особи – підприємці, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність.

Учасники «Круглого столу» були задоволені співпрацею та висловили сподівання на зустріч в майбутньому.

 
 
Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради
Переглядів:154