Презентація Ініціативи «Управління публічним інвестуванням»

23 липня 2021

Група радників Ініціативи «Управління публічним інвестуванням» проекту «Супровід урядових реформ в Україні» (SURGe), що підтримується урядом Канади та реалізується компанією Alinea International, 21 липня відвідала місто Прилуки з презентаційною місією та з метою обговорення питань подальшої співпраці.

Зустріч з міським головою Ольгою Попенко та її заступниками, представниками структурних підрозділів міської ради, громадських організацій, бізнесу стала продовженням участі Прилуцької громади в зазначеній Ініціативі, у рамках якої вже цього року відбулось ряд онлайн – зустрічей та опитувань.
Керівник групи радників Юрій Третяк, радники Анатолій Ткачук, Василь Федюк розповіли про завдання Ініціативи на наступні два роки.
У рамках впровадження Ініціативи «Управління публічним інвестуванням» передбачено співробітництво з 10 територіальними громадами Чернігівської області. Ініціатива має намір детально дослідити проблеми і потреби громад у межах відповідних територій (прикордонні території в несприятливих умовах, сільські території в несприятливих умовах, території природно-заповідного фонду, міста - регіональні полюси економічного зростання), допомогти виявити потенціал економічного розвитку, пріоритетні напрями інвестування публічних коштів, додаткові можливості для співпраці між різними рівнями органів влади, підготувати проекти розвитку в процесі реалізації державних програм.

У ході зустрічі обговорено ключові питання ресурсного потенціалу міста, що є, на думку радників Ініціативи, важливим регіональним полюсом економічного зростання в Чернігівській області. Відповідно до плану Ініціативи на початкових етапах співпраці буде здійснено поглиблене дослідження потреб та економічних можливостей, створено місцеву міжсекторну команду.

Співпраця та участь міста Прилуки в Ініціативі «Управління публічним інвестуванням» проекту «Супровід урядових реформ» (SURGe) здійснюється відповідно до Меморандуму про наміри та взаємодію між Чернігівською обласною державною адміністрацією та цим проектом.

Відділ інвестицій та міжнародної діяльності міської ради

Переглядів:287