Дотримання пожежної безпеки в закладах освіти обговорили під час zoom-конференції

28 липня 2021

Zoom-конференція на тему: “Механізми та шляхи забезпечення протипожежної безпеки в закладах освіти” відбулася за спільної ініціативи Центру розвитку громад Чернігівської області та народного депутата України Анатолія Гунька.

У конференції взяли участь профільний заступник міського голови Тетяна Шкуренко, в.о начальника управління освіти Ольга Колошко, її заступник Валентина Ходюк та начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та оборонної роботи міської ради Володимир Бакунов.

У ході конференції обговорили дотримання вимог щодо протипожежних заходів, зокрема проведення вогнезахисного оброблення дерев’яних елементів конструкції шкіл, облаштування пожежних водойм, обладнання приміщень системами протипожежного захисту, забезпечення працівників засобами колективного та індивідуального захисту тощо, а не — фінансування цих заходів.

Керівники органів місцевого самоврядування добре розуміють і з відповідальністю ставляться до необхідності негайного вирішення всіх питань з протипожежної та техногенної безпеки в закладах освіти, проте виконання вимог пов’язане із витратами, які в сьогоднішніх умовах є фінансовим тягарем для громад.

Усі учасники конференції прийшли до одностайної думки: вирішення даного питання потребує комплексного підходу та додаткового цільового державного фінансування.

 

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

 

Переглядів:118