Поблизу Манжосівки на трасі Н-07 почали укладати асфальтобетон

02 серпня 2021

 

Це відрізок дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка поблизу села Манжосівка, що під Прилуками. Протяжність ділянки — 3,9 км. Раніше тут була стара бетонна дорога.

Цього тижня розпочато роботи з укладання нижнього шару асфальтобетонного покриття.

Там, де раніше був жорсткий тип покриття:

- проводиться зняття внутрішніх напружень шляхом дефрагментації бетонних плит;

- укладається вирівнювальний шар з гарячої дрібнозернистої асфальтобетонної суміші;

- влаштовується армувальний синтетичний матеріал;

- укладається шар з гарячої крупнозернистої асфальтобетонної суміші;

- укладається щебенево-мастиковий асфальтобетон.

У місцях розширення траси перед асфальтуванням укладається прошарок з геосинтетичного матеріалу (нетканого термічно скріпленого) та 35-сантиметровий шар основи із щебенево-піщаної суміші. 

Нагадаємо, що у 2021 році на Чернігівщині проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги по території області — майже 143 км. З них більш ніж половина — це стара бетонка, решта — чорнощебеневе покриття, місцями з верхнім шаром асфальтобетону. Дорога побудована у 1965-1980 роках і вже тривалий час не придатна для сучасного навантаження.

У ході капітального ремонту дорогу буде приведено до сучасних параметрів навантаження та безпеки руху. Повністю замінюється конструктив. Він посилений та витриваліший. Зверху влаштовується два шари асфальтобетону. Проїзна частина укріплюється з обох сторін ще на пів метра по типу основного покриття. Робиться водовідвід. Укріплюються узбіччя та укоси.

На кінець липня дорожніми роботами охоплено 10 ділянок траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка сумарною протяжністю 67,5 км.

Наразі у капітальному ремонті дороги залучені підрядні організації: ТОВ "Спільне українсько-німецьке підприємство "Автострада", ТОВ "ШБУ-77", ТОВ "ДС Пром Груп".

На виконання Програми президента України "Велике будівництво" у 2021 році в Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення.

За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Переглядів:103