Реформа системи шкільного харчування

16 серпня 2021

Нові стандарти та меню, сучасні технологічні процеси, роль громад та керівників закладів освіти в успішній реалізації реформи шкільного харчування, ефективний контроль і безпека. Про це та багато іншого йшлося під час форуму «Реформа системи шкільного харчування», який відбувся 13 серпня 2021 року, за участі Першої леді Олена Зеленська та Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета. У події взяли участь представники органів державної влади Київської, Житомирської, Черкаської, Чернігівської областей та міста Київ. Заступник міського голови Тетяна Шкуренко та заступник начальника управління освіти Валентина Ходюк також взяли участь у даному заході.

 

«Ми запланували та вже розпочали проведення п’яти регіональних форумів для освітян та управлінців, головна мета яких – донести єдине бачення реформи шкільного харчування, її основні складові, розподіл завдань та обов'язків. Такі регіональні форуми необхідні, щоб представники місцевої влади та освітяни могли не лише дізнатись всі деталі щодо нових норм і практик, але й продовжити відкритий діалог з ініціаторами реформи та поширювати ідеї здорового і корисного харчування у своїх громадах», – розповіла Олена Зеленська.

«Наша мета – створити безпечне та здорове освітнє середовище, яке сприятиме кращій реалізації інтелектуального, фізичного, соціального та емоційного розвитку учнів, а також матиме позитивний вплив на стан громадського здоров’я, економіки та демографії в цілому в Україні. За рахунок освітньої субвенції в 1809 школах, в яких навчається понад мільйон учнів, вже створено належні умови для організації якісного харчування: повністю або частково оновлено застаріле технологічне обладнання, проведено ремонти харчоблоків, встановлено вентиляційні системи,  відремонтовано електромережі, підвищено якість питної води. Такі потужні результати стали можливими завдяки командній роботі, яка здійснюються за ініціативою та під патронатом Першої леді України Олени Зеленської. Проте це не завершальний крок, адже МОН і надалі працюватиме над впровадженням реформи безпечного й здорового шкільного харчування», – зазначив Сергій Шкарлет.

 

Переглядів:170