День Державного Прапора України

23 серпня 2021

День Державного Прапора України — державне свято України, присвячене одному з її державних символів — Прапору України.

День Прапора – це свято, встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії українського державотворення. 23 серпня 2004 року, український народ, усі ми, вперше святкували День Державного прапора України.

 

В Україні свято встановлене згідно з указом Президента Леоніда Кучми «Про День Державного прапора України» від 23 серпня 2004 року. У 2009 році Президент Віктор Ющенко вніс до Указу зміни, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.

Сьогодні біля пам'ятника Т.Г.Шевченку відбулись загальноміські заходи.

На захід завітали містяни та гості міста, депутати представники громадських організацій та формувань, представники духовенства.

Почесне право підняти Державний Прапор України отримали міський голова Ольга Михайлівна Попенко та учасник АТО/ООС, оборонець Донецького аеропорту підполковник В`ячеслав Вікторович Харченко, народжений орденом “За мужність” ІІІ ступеня.

Підняти Прапор міста отримали Народна депутатка України 2-го скликання, за каденції якої ухвалювалась Конституція України, Радченко Галина Федорівна та молодий спортсмен багаторазовий чемпіон області, чемпіон України в потрійному стрибку - Дмитро Лесенко.

Підняти Червоно-чорнй прапор - прапор визвольного руху, прапор боротьби отримали волонтер, учасник майдану - Погуляй Віктор Олександрович та громадська діячка - Костюк Ольга Іванівна.

Уже стало доброю традицією в День Державного Прапора України вручати паспорти громадянин України представникам учнівської молоді, які мають особливі досягнення у навчанні, спорті, мистецтві, здобули перемоги у різноманітних галузевих олімпіадах, здійснили гідні пошани вчинки. І сьогодні, в день свята, двадцять юних прилучан отримали документ повноправного громадянина України.

 

Шановні прилучани, шановні гості нашого свята, від усього серця бажаємо вам, щоб ваше життя було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: блакитним і мирним, як небо, та жовто – золотистим, як пшеничні поля України! Доброго здоров'я, добробуту й щастя кожній родині. Зі святом вас!

Благословенна будь, моя земля,

Велична, мужня, праведна й пісенна…

Героїв слава, клекіт журавля

Моя країно, будь благословенна.

Переглядів:185