Відбулося спортивне свято “Спорт єднає усіх”

11 вересня 2021

Щороку в другу суботу вересня відзначаємо День фізичної культури і спорту. Цей день об'єднує під своїми знаменами людей різних вікових груп, професій і інтересів, які своєю діяльністю популяризують здоровий спосіб життя та формують здорову націю.

Цьогоріч відзначаємо потрійне свято: День фізичної культури і спорту України, 30-у річницю з Дня створення Національного олімпійського комітету України та 20-у річниця з Дня створення Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області.

На стадіоні “Супутник” 10 вересня зібралися прилучани, гості міста, спортсмени, тренери та вся фізкультурно-спортивна громадськість міста.

У заході також взяли участь міський голова Ольга Попенко, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Шкуренко, перший заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України, перший заступник голови Чернігівської обласної ради, заслужений майстер спорту з біатлону, чемпіонка Європи, призерка чемпіонатів світу і Європи, учасниця трьох Олімпійських ігор Ніна Лемеш, заступник голови Відділення Національного олімпійського комітету України, заслужений майстер спорту з біатлону, чемпіон Європи, призер чемпіонатів світу і Європи, учасник п’яти Олімпійських ігор Андрій Дериземля, відповідальний секретар Відділення НОК України в Чернігівській області Дмитро Пиріжок, заслужений майстер спорту України з важкої атлетики, чемпіонка і рекордсменка Європи, призерка чемпіонатів світу, учасниця Олімпійських ігор Ольга Коробка, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, бронзова призерка чемпіонату Європи, переможниця і призерка міжнародних турнірів, учасниця Олімпійських ігор Ольга Бібік, заслужений тренер України з боксу, його вихованці є чемпіонами і призерами чемпіонатів світу і Європи, чемпіонами України Олег Кравець, стипендіатка Національного олімпійського комітету України, майстер спорту України з легкої атлетики, призерка чемпіонатів і кубків України Юлія Синявська, майстер спорту України з бальних танців, призерка чемпіонатів і кубків України Олександра Шелкова, начальник управління освіти Прилуцької міської ради Олександр Правосуд, начальниця відділу сім’ї, молоді та спорту міської ради Олена Опанасенко.

Любов до спорту об'єднує людей! Це свято не лише спортивних звершень, а й перемоги ідеалів моралі: гуманності, справедливості, рівності та доброчесності.

Свято розпочалося яскравим святковим дійством - парадом прилуцьких спортсменів і ветеранів спорту, талановитих особистостей, які є спортивною славою Прилуччини та гордістю України, які прославляли та прославляють наше місто, які в різні часи захищали та захищають честь міста, області, держави на змаганнях усіх рівнів.

Наше рідне місто подарувало цілу плеяду талановитих спортсменів, що високо несуть державний прапор на змаганнях світового рівня - це:

Сергій та Володимир Причиненки, Валентина Цербе-Несіна, Ірина Пуха, Евгеній Мороз, Ольга Завгородня, Іван Кривошеєнко, Олег Лень, Анна Красуцька, Марія Миколенко, Олексій Поздняков, Дмитро Лесенко та багато інших, які творили і творять спортивну історію Прилук і всієї України.

Наші земляки удостоєні звання «Заслужений тренер України”- це:

Валерій Іванович Моляр, Олександр Іванович Прядко, Микола Миколайович Зоц, Григорій Миколайович Павленко, Сергій Борисович Тисенко, Михайло Степанович Марченко, Микола та Олександр Ворчаки.

Спортивний сезон 2020 — 2021 років, незважаючи на всесвітню пандемію коронавірусу, багатий на яскраві досягнення наших спортсменів на змаганнях різних рівнів:

Роман Нога в складі збірної Чернігівської області виборов бронзову нагороду у потрійному стрибку на чемпіонаті України серед юніорів.

Бублик Олексій став дворазовим Чемпіоном України з пляжного волейболу 2020 року у вікових категорія до 19 та до 20 років;

Катерина Лащенко - чемпіонка України з боксу серед дівчат 2005 року народження, учасниця Чемпіонату Європи;

Вихованки Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи стали срібними призерами Чемпіонату України “Дитяча ліга” з волейболу серед дівчат 2007 р.н. сезону 2019-2020 років;

Команда “Ветеран” Прилуки вибороли звання чемпіонів Чернігівської області з футболу серед ветеранів;

Андрій Гребенюк є членом збірної команди України з настільного тенісу, бронзовим призером Чемпіонату України, неодноразовим призером міжнародних турнірів;

Юні тенісисти нашого міста стали призерами командного чемпіонату Чернігівської області з настільного тенісу;

Денис Шинкаренко входить до складу збірної команди Чернігівської області, є чемпіоном України та неодноразовим призером чемпіонату та Кубку України з лижних перегонів серед юнаків з вадами слуху;

Вихованці Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи вперше в історії стали учасниками Чемпіонату України з футболу серед команд дитячо-юнацьких спортивних закладів, а сам заклад уперше за всю історію свого існування увійшов до десятки кращих дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Прилучани мають ще багато й інших вдалих виступів на змаганнях регіонального та всеукраїнського рівнів.

Міський голова Ольга Попенко привітала з Днем фізичної культури і спорту України, 30-ю річницею з Дня створення Національного олімпійського комітету України, 20-ю річниця з Дня створення Відділення Національного олімпійського комітету України в Чернігівській області.

Ольга Михайлівна побажала нових перемог, золотих здобутків спортсменам та за вагомий особистий внесок у розвиток і популяризацію фізичної культури та спорту, високий професіоналізм та з нагоди Дня фізичної культури і спорту нагородила Почесними грамотами виконавчого комітету Прилуцької міської ради кращих із кращих прилучан.

Почесні гості та юні спортсмени урочисто висадили Алею олімпійської слави.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

 
 
Переглядів:136