Вересень приніс на прилуцьку землю найвеличніші свята – День міста та 78-у річницю визволення міста від нацистів!

18 вересня 2021

18 вересня – День визволення нашого рідного міста від нацистських окупантів. Щороку цього дня ми йдемо до меморіалу-скверу Вічної Слави, щоб схилити голови та вшанувати пам'ять усіх воїнів, які віддали власні життя заради миру.

Земний уклін і безмірна вдячність визволителям міста від усіх прилучан!

Дорогі кожному з нас люди, наша гордість і слава, люди, перед якими низько схиляємо свої голови й віддаємо без останку шану і любов своїх сердець – ветерани війни та праці, учасники Другої світової війни, солдати Великої Перемоги зустрілися сьогодні у сквері Вічної Слави з різними поколіннями прилучан.

За період Другої Світової війни на фронтах, у партизанських загонах і в підпіллі близько 18 тисяч жителів Прилук захищали свою Батьківщину, з них загинули – 14619. У Плискунівці розстріляно 1290 чоловік, на території колишнього іподрому розстріляно близько 6000 мирних жителів м. Прилук і району, з них 3 750 дітей віком до 12 років. При звільненні міста загинуло 164 чоловіки.

З кожним роком тих, хто в далекому 1945-му приніс мир та Перемогу, усе менше. Вони невмолимо йдуть у вічність.

На урочистостях, присвячених 78-й річниці визволення міста від нацистських загарбників, квіти до Вічного Вогню поклали керівництво міста, депутати обласної та міської рад, голови первинних ветеранських організацій, керівники установ та організацій міста, представники педагогічних, учнівських колективів та студенти міста, представники релігійних конфесій, воїни Другої світової війни та воїни, які нині захищають суверенність та незалежність нашої держави.

 
 
 

До присутніх звернулася міський голова Ольга Попенко. Ушановуючи пам'ять визволителів, Ольга Михайлівна згадувала тих, хто виборював мир на фронтах та в тилу, хто віддав власне життя на партизанській стежині.

Звернулася до сивочолих ветеранів з побажаннями міцного здоров'я та довголіття, щоб не боліли рани прожитих літ і шана супроводжувала їхні імена довгі роки.

До присутніх звернувся ветеран Другої світової війни Кур’ян Павло Іванович та привітав прилучан з світлим святом визволення міста.

Офіційна делегація посадовців та ветеранів міста вшанували пам’ять загиблих покладанням квітів до всіх меморіалів та пам’ятних знаків учасникам Другої світової війни.

З нагоди відзначення Дня міста в сесійній залі міської ради відбувся офіційний прийом міського голови під час якого нагороджено прилучан за вагомі досягнення в розбудові Прилук.

 
 
 

Міський голова Ольга Попенко привітала містян та вручила Подяки міського голови й грошові нагороди (Список додається).

 

 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:161