Дорожники розширюють автошлях на Тростянецькій балці

23 вересня 2021

Тростянецька балка — одна з найскладніших ділянок капітального ремонту дороги Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. По-перше, тут розташована велика гідротехнічна споруда. По-друге, ділянка дороги, що повторює рельєф місцевості в районі балки, має понаднормові ухили, а тому узимку за негоди тут складно рухатися.

Наразі на ділянці ремонту в районі балки з обох сторін демонтовано старе бар'єрне огородження. Проводяться роботи з розширення проїзної частини. На понаднормових ухилах буде влаштовано додаткові смуги руху на підйом в обох напрямках (в сторону Прилук і Срібного).

Протяжність ремонтованої ділянки — 9,9 км. На 8,5 км влаштовано шар ресайклінгу та вирівнювальний шар асфальтобетону. Підрядна організація —ТОВ "СП "Автострада".

Нагадаємо, що у 2021 році в Чернігівській області проводяться масштабні роботи з капітального ремонту траси Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Протяжність дороги на території області - майже 143 км. Це шлях, що поєднує південь Чернігівщини з Київщиною та Сумщиною. Дорога, побудована у 1965-1980 роках, уже тривалий дорога непридатна до сучасного транспортного навантаження.

Траса Н-07 Київ - Суми - Юнаківка оновлюється на виконання державного інвестиційного проєкту "Приведення стану автомобільних доріг транспортного сполучення Київ - Суми - Харків (в межах Чернігівської та Сумської областей) до сучасних технічних вимог".

У межах програми президента України "Велике будівництво" цьогоріч у Чернігівській області планується відремонтувати 182 кілометри доріг державного значення. 

За повідомленням Служби автомобільних доріг у Чернігівській області

Переглядів:134