21 вересня - Всесвітній День Миру!

21 вересня 2021

Міжнародний день миру відзначають у всьому світі з 1981 року за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

В Україні День миру встановлений Указом Президента № 100/2002 від 05.02.2002 «День миру» і відзначається щорічно 21 вересня – Міжнародний день миру.

Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

Відмова від насильства і воєн – необхідна умова для подальшого розвитку людства. Тільки мирні переговори та вирішення наявних проблем шляхом діалогу і компромісних рішень можуть дати дійсно відчутні результати і користь для всього людства.

Сьогодні, до Всесвітнього Дня Миру, для формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, підвищення патріотизму, любові до свого народу, поваги до людей різних національностей у закладах загальної середньої освіти міста Прилуки проведені тематичні заходи: уроки доброти «Хай буде мир на всій землі», майстер - класи по виготовленню голубів «Лети, наш голубок – символ миру, добра та світла», виставки дитячих малюнків «Хай буде мир», «Наш дім – планета Земля» та за участю учнів шкіл та гімназій організовано флешмоби «Голуб миру» тощо.

 
 
 
 
 

Відділ інформаційної діяльності та

комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:160